Mergi la conţinutul principal

Serviciile Publice din Ianca si Faurei lucreaza la cote de avarie

La acest moment, autoritatile locale din orasele Ianca si Faurei cauta cu infrigurare solutii pentru a depasi situatia de criza generata de blocarea instituita de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) asupra conturilor mai multor debitori, printre care se numara si cei doi agenti bugetari. Dupa doua saptamini de la declansarea actiunii de "stringere cu usa" a datornicilor, activitatea celor doua entitati bugetare este aproape paralizata, fara a se ajunge insa la sistarea prestarii serviciilor publice de apa, canalizare sau salubritate catre comunitatea locala. "Inca nu am ajuns in situatie de criza acuta pentru ca, pe luna august, este achitata rata de datorie catre «Electrica», inclusiv factura pe luna curenta. Speram ca, pina la urmatoarea scadenta, sa rezolvam problema, iar conturile sa fie deblocate pentru ca, daca se va sista furnizarea energiei electrice, va fi foarte greu pentru comunitate. Am discutat cu directorul Serviciului Public si au fost strinse toate documentele legate de aceste datorii astfel incit, cel mai probabil, in cursul saptaminii viitoare, sa mergem la Bucuresti pentru a discuta la AVAS, sa vedem ce este de facut", a spus primarul orasului Ianca, Fanel Chirita, declaratie sustinuta si de omologul sau, Virgil Cosoreanu, edilul sef al orasului Faurei, al carui serviciu public se confrunta cu aceeasi problema. De altfel, cei doi primari au discutat sa mearga impreuna la Bucuresti la sediul AVAS. Intrebati daca datoriile asociatiilor catre Serviciile Publice s-au prescris, data fiind vechimea acestora, cei doi primari au subliniat ca pentru recuperarea banilor serviciile publice au actionat in instanta datornicii, situatie in care se suspenda prescriptia.
Pentru a desfiinta poprirea conturilor instituita de catre AVAS in
urma cu aproape doua saptamini, cele doua entitati bugetare ar
trebui, fie sa achite integral valoarea debitelor, fie sa achite un
avans considerabil pentru a putea esalona la plata restul sumelor.
De la cei doi debitori din Braila, AVAS are de recuperat 302.186,31 lei RON adica circa 3 miliarde lei vechi. Cea mai mare datorie o inregistreaza Serviciul Public al CL Ianca - 180.416,42 lei RON (1,8 miliarde lei vechi), diferenta de 121.769,89 lei RON (1,2 miliarde lei vechi) reprezentind datoria SP al CL Faurei, iar datoriile au fost consolidate in valuta, suma certa fiind de 53.204 USD in cazul SP al CL Ianca si 35.909 USD in cazul SP al CL Faurei.
Reamintim ca, prin Ordinul nr. 1013/17.08.2005, AVAS a dispus înfiintarea popririi asupra oricaror sume prezente si viitoare existente în conturile a 1.094 debitori preluati de la "Distrigaz Nord", "Distrigaz Sud", "Electrica Banat", "Electrica Dobrogea", "Electrica Moldova" si "Electrica Oltenia" în baza dispozitiilor OUG nr. 37/2004 privind masuri de diminuare a arieratelor în economie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro