Mergi la conţinutul principal

Seră de flori de 1,8 milioane euro pentru Seroplant

• actualele sere sunt vechi din anii '70 • directoarea Seroplant, Ligia Drăgan, ne-a declarat că Brăila este printre puţinele judeţe din ţară în care primăriile mai au propriile sere • 85% din florile şi arborii care se plantează în municipiu provin din serele proprii

 

Investiţie în frumos! Serviciul de Utilitate Publică „Seroplant” al Primăriei Brăila, care se ocupă de plantarea pomilor şi florilor în oraş, va avea o seră nouă, la standarde europene. Vorbim despre o investiţie de aproape 1,8 milioane pe care o va face municipalitatea, noua seră de 5.000 mp urmând să fie construită tot în comuna Chiscani, în Lacu Sărat, în locul unei alte sere ce nu mai este funcţională în momentul de faţă.

Primul pas pentru realizarea proiectului a fost făcut, în cea mai recentă şedinţă de Consiliul Local Municipal fiind adoptat un proiect de hotărâre privind aprobarea „documentaţia tehnico-economică, faza I, studiu de fezabilitate, pentru obiectivul de investiţii «Construire seră în punctul de lucru Lacu Sărat»”. Tot atunci s-au aprobat şi  indicatorii tehnico-economici, iar valoarea investiţiei se ridică la peste 8,8 milioane lei cu TVA, care implică atât construcţia propriu-zisă a serei, cât şi achiziţionarea de utilaje şi echipamente performante necesare desfăşurării activităţii.

Potrivit studiului de fezabilitate, sera va fi echipată cu sisteme adecvate de încălzire, ventilare, sistem de alimentare cu apă, iluminat corespunzător şi va avea un flux tehnologic modern. Proiectul va contribui la creşterea producţiei şi a calităţii produselor rezultate, dar şi la o mai bună utilizare a resurselor umane. Durata de execuţie a lucrărilor este de 31 luni.

Contactată de redactorii „Obiectiv”, Ligia Drăgan, directoarea Seroplant, ne-a motivat necesitatea acestei investiţii.

„Serele pe care le avem în prezent sunt vechi, din anii '70, de când s-au construit practic. Primele sere au fost în Parcul Monument, iar apoi în anii '70 ne-am mutat în Lacu Sărat. Acuma construcţiile s-au degradat în timp, vremea, vântul, furtunile şi-au lăsat şi acestea amprentele. Pe lângă faptul că tehnologia a evoluat şi trebuie să ţinem şi noi pasul, întreţinerea acestor sere vechi ne costă foarte mult în contextul scumpirilor, cu facturile la utilităţi. Este mai bine să demolăm şi să construim o seră nouă pentru că noi 85% din materialul săditor ni-l producem noi. Deci de aceea este necesară investiţia şi ne bucurăm tare mult. O să fie ceva nou, modern, cu o cameră tehnică, tot procesul o să fie automatizat, să nu mai fie nevoie să stea omul să ude plantele. Noua seră ne va spori şi calitatea materialului pe care îl vom produce, deci vor fi numai beneficii. Suntem printre puţinele judeţe din ţară unde primăria are propriile sere”, ne-a declarat aceasta.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro