Mergi la conţinutul principal

Sentință finală pentru un traficant de cannabis. Pedeapsă cu suspendare

* recent, magistrații instanței superioare au majorat pedeapsa aplicată inculpatului A. D. pentru trafic de droguri, de la 1 an închisoare la 1 an și 6 luni închisoare * la pedeapsa menționată se mai adaugă și alți 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de introducere în mod repetat pe teritoriul României, fără drept, a mai multor cantități de cannabis în perioada octombrie 2020 – decembrie 2020 * inculpatul are o pedeapsă cu suspendare

 

Traficantul de cannabis a primit condamnarea finală la Curtea de Apel Galați.  Recent, magistrații instanței superioare au majorat pedeapsa aplicată inculpatului A. D. pentru trafic de droguri, de la 1 an închisoare la 1 an și 6 luni închisoare. La pedeapsa menționată se mai adaugă și alți 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de introducere în mod repetat pe teritoriul României, fără drept, a mai multor cantități de cannabis în perioada octombrie 2020 – decembrie 2020. Pedeapsa aplicată este cu suspendare. “Desființează sentința primei instanțe și dispune rejudecarea. Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Biroul Teritorial Brăila. Desființează, în parte, sentința penală nr.69/17.06.2021 a Tribunalului Brăila și, în rejudecare: Majorează, de la 1 an închisoare la 1 an și 6 luni închisoare, pedeapsa aplicată inculpatului A. D. pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri, în formă continuată, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea nr.143/2000, republicată, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. și art. 396 alin. 10 C.proc.pen. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate. Cheltuielile judiciare în apel rămân în sarcina statului. Definitivăeste soluția pronunțată la data de 15 octombrie de Curtea de Apel Galați.

În vara acestui an, judecătorii Tribunalului Brăila l-au condamnat pe inculpatul A.D. la o pedeapsă totală de 2 ani și 6 luni închisoare, pentru introducere în mod repetat, pe teritoriul României, a mai multor cantități de cannabis și vânzarea acestor drogurilor. S-a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei cu închisoarea aplicată inculpatului. Magistrații au admis cererea inculpatului A. D. de judecare a cauzei în procedura recunoașterii învinuirii. Inculpatul a fost condamnat la pedeapsa principală de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de introducere în mod repetat pe teritoriul României, fără drept, a mai multor cantități de cannabis în perioada octombrie 2020 – decembrie 2020. Instanța a aplicat acuzatului, pe lângă pedeapsa principală de 2 ani închisoare, pedeapsa complementară a interzicerii exercitării unor drepturi. În primă instanță, inculpatul A. D. a mai primit și pedeapsa principală de 1 an închisoare pentru deținerea, transportul și vânzarea fără drept, în mod repetat, a mai multor cantități de cannabis unor persoane din municipiul Brăila, în perioada octombrie - decembrie 2020. Pedepsele principale aplicate au fost contopite,  inculpatul urmând să execute pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 ani închisoare, sporită cu 1/3 din totalul celorlalte pedepse aplicate (respectiv cu 6 luni închisoare), astfel încât aplică inculpatului A. D. pedeapsa principală rezultantă de 2 ani și 6 luni nchisoare. S-a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicată inculpatului.

Reamintim că traficantul brăilean de cannabis a fost prins și arestat în decembrie 2020, după ce procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au stabilit că acesta vindea cannabis adus din alte țări. S-a dispus trimiterea în judecată a traficantului de droguri.

Potrivit datelor transmise de DIICOT, prin rechizitoriul din data de 5 ianuarie 2021, procurorii au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc, fără drept, în formă continuată și trafic de droguri de risc, în formă continuată. „Prin actul de sesizare s-a reținut faptul că, în perioada octombrie 2020 – decembrie 2020, în mod repetat, inculpatul a introdus pe teritoriul României mai multe cantități de cannabis pe care le-a deținut, transportat și vândut fără drept unor persoane de pe raza municipiului Brăila”, au precizat procurorii.

La data de 15 decembrie 2020, magistrații Tribunalului Brăila au admis propunerea procurorilor și au dispus arestarea preventivă a inculpatului A. D., pe o durată de 30 de zile, măsura preventivă fiind prelungită în lunile următoare. Totuși, după cum se arată pe site-ul instanței, în luna martie la Curtea de Apel Galați s-a admis contestația inculpatului împotriva măsurii de arest dispusă de prima instanță și s-a înlocuit arestul cu control judiciar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro