Mergi la conţinutul principal

Sentinţă definitivă pentru «Monstrul din Vidin»

* zilele trecute, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au dat condamnarea finală în dosarul de viol asupra unei minore de 10 ani, faptă comisă în cartierul Vidin în noiembrie 2019 * inculpatul T.L., acuzat de viol şi lipsire de libertate, a rămas cu pedeapsa de 14 ani închisoare aplicată în primă instanţă, la Curtea de Apel Galaţi fiind respins apelul acestuia * în noiembrie 2019, copila a fost luată de pe stradă şi condusă în diferite locuri din municipiu şi din afara oraşului, unde a fost violată cu sălbăticie, şi supusă la perversiuni, după ameninţarea cu acte de violenţă şi chiar agresiuni

 

 

 

 

«Monstrul din Vidin» şi-a primit pedeapsa finală la Curtea de Apel Galaţi. Judecătorii instanţei superioare au dat condamnarea definitivă în dosarul de viol asupra unei minore de 10 ani, faptă comisă în cartierul Vidin în noiembrie 2019. Inculpatul T.L., acuzat de viol şi lipsire de libertate, a rămas cu pedeapsa de 14 ani închisoare aplicată în primă instanţă, la Curtea de Apel Galaţi fiind respins apelul acestuia. În schimb, inculpaţii arestaţi iniţial pentru viol, D.C.C. şi M.C., achitaţi în primă instanţă, au primit acum amendă penală. La rândul său,  inculpatul R. V. a rămas cu pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la viol. Reamintim că, în noiembrie 2019, copila a fost luată de pe stradă şi dusă în diferite locuri din municipiu şi din afara oraşului, unde a fost violată cu sălbăticie, şi supusă la perversiuni. Fata a fost ameninţată cu acte de violenţă şi nu a putut lupta cu agresorii.

Soluţia dispusă de Curtea de Apel Galaţi, la şedinţa din data de 7 martie, este următoarea: “Desfiinţează sentinţa primei instanţe şi dispune rejudecarea

Soluţia pe scurt: Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală nr. 1104/27.07.2021 a Judecătoriei Brăila şi, în rejudecare: Înlătură din sentinţa penală apelată dispoziţiile vizând soluţionarea acţiunii penale în privinţa inculpaţilor D. C.C. şi M. C. Condamnă pe inculpatul D. C. C. la o pedeapsă de 1.800 lei amendă penală (reprezentând 180 de zile-amendă a 10 lei fiecare), pentru săvârşirea infracţiunii de “favorizarea făptuitorului”. Înlătură din pedeapsa aplicată inculpatului D.C.C. durata reţinerii şi arestului preventiv, de la data de 26.11.2019 până la data de 16.01.2020, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa amenzii în cuantum de 1.270 lei amendă penală. Pune în vedere inculpatului că în cazul neexecutării, în tot sau în parte, cu rea credinţă, a pedepsei amenzii, numărul zilelor-amendă neexecutate se va înlocui cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. Obligă inculpatul să urmeze un tratament medical până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. Condamnă pe inculpatul M. C. la o pedeapsă de 1.800 lei amendă penală, pentru sâvârşirea infracţiunii de “favorizarea făptuitorului”. Înlătură din pedeapsa aplicată inculpatului M. C. durata reţinerii şi arestului preventiv, de la data de 26.11.2019 până la data de 16.01.2020, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa amenzii în cuantum de 1.270 lei. Obligă pe inculpat să urmeze un tratament medical. (...). Obligă pe fiecare dintre inculpaţii D. C. C. şi M. C. la plata către stat de cheltuieli judiciare. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de inculpaţii R. V. şi  T. L. împotriva aceleiaşi sentinţe penale. Menţine starea de arest a inculpatului T. L. şi deduce din pedeapsa aplicată acestuia durata reţinerii şi a arestării preventive, de la 13.12.2019 până la zi. Obligă pe fiecare dintre apelanţii-inculpaţi R. V. şi T. L. la plata către stat a câte 150 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în apel. Definitivă”.

Soluţia a fost postată pe site-ul Curţii de Apel Galaţi.

 

Acuzaţiile procurorilor

În vara anului trecut, violatorul minorei din Vidin a fost condamnat la o pedeapsă de 14 ani închisoare de Judecătoria Brăila, în timp ce complicele său a primit o condamnare de 5 ani închisoare, alţi doi tineri care fuseseră arestaţi iniţial pentru viol, asta pentru că ar fi recunoscut fapta, potrivit unor surse judiciare, cel mai probabil de teamă, au fost achitaţi. La data de 27 iulie, magistraţii Judecătoriei Brăila au dat sentinţa în dosarul de viol asupra unei minore de 10 ani, faptă comisă în cartier Vidin în noiembrie 2019. Inculpatul T.L., acuzat de viol şi lipsire de libertate, a primit pedeapsa de 14 ani închisoare, în timp ce inculpaţii arestaţi în primă fază pentru viol, D.C.C. şi M.C., au fost achitaţi. S-a stabilit că în cazul celor doi a existat constrângere fizică.

În anul 2020, după mai multe luni de anchetă, s-a făcut lumină în dosarul violatorului sadic din cartier Vidin, victimă fiind o minoră de numai 10 ani. Iniţial, după violul comis în luna noiembrie 2019, doi inculpaţi au fost arestaţi, aceştia fiind suspecţi de comiterea faptei. La scurt timp, arestaţii D.C.C. şi M.C. au fost eliberaţi, asta pentru că ancheta a scos adevărul la iveală. Procurorii au stabilit că cel care a violat-o pe minoră era un alt bărbat, T.L., de 39 de ani, însă în cauză au fost cercetaţi şi ceilalţi doi tineri acuzaţi în primă fază de viol, plus un alt bărbat, toţi acuzaţi de favorizarea făptuitorului. Procurorii au dispus trimiterea în judecată faţă de cei patru inculpaţi, dosarul fiind înregistrat pe rolul instanţei.

Potrivit anchetatorilor, în fapt, s-a reţinut că, în seara zilei de 24 noiembrie 2019, prin constrângere (fizică şi psihică), dar şi profitând de starea vădită de vulnerabilitate a unei persoane vătămate minore, T.L. a întreţinut cu aceasta mai multe acte sexuale orale şi anale, precum şi raporturi sexuale, la diferite intervale orare şi în diferite locuri din municipiul şi din afara municipiului Brăila, prin acţiunile întreprinse victimei fiindu-i create leziuni ce au necesitat 21 - 23 de zile de îngrijiri medicale, fără a-i fi pusă viaţa în primejdie. “Totodată, s-a mai reţinut faptul că, în aceeaşi dată de 24.11.2019, în intervalul orar 20.30 - 23.00, T.L. a lipsit-o în mod nelegal de libertatea de mişcare şi de deplasare potrivit voinţei ei, prin întrebuinţarea de ameninţări cu moartea ş violenţe fizice pe aceeaşi persoană vătămată minoră, impunându-i acesteia să se deplaseze pe un traseu impus de T.L. până în extravilanul municipiului Brăila, şi, ulterior, înapoi, pe acelaşi traseu, până în apropierea unui magazin din municipiul Brăila, de unde victima fusese luată de autor”, au stabilit anchetatorii.

 

Complicele s-a predat la Poliție

 

Un bărbat condamnat pentru complicitate la viol a ajuns în spatele gratiilor. În dimineața zilei de joi, în jurul orei 08:30, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila s-a prezentat un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din localitatea Baldovinești, pe numele căruia Judecătoria Brăila a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. Acesta a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de complicitate la viol.

Bărbatul a fost preluat de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați.

Din datele pe care le deţinem, se pare că ar fi vorba despre bărbatul condamnat în dosarul privind violul asupra unei minore de 10 ani, acesta fiind complice al violatorului din cartierul Vidin.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro