Mergi la conţinutul principal

Seniorii Brăilei, sărbătoriți de autorități și asociațiile de pensionari

* cu ocazia zilei de 1 Octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, sute de brăileni ajunși la vârsta senectuții au avut parte de premii în bani, flori, mese festive și plimbări pe Dunăre

 

Ziua de 1 Octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, a fost un prilej de mare sărbătoare pentru sute de brăileni, cărora administrația publică locală și asociațiile de pensionari le-au pregătit activități deosebite.

Sărbătoarea a început de vineri, 30 septembrie, atunci când seniorii din Căminul pentru persoane vârstnice ”Lacu Sărat” și Complexului Rezidențial ”Sfânta Maria” au avut parte de vizite din partea reprezentanților Primăriei, mese festive, flori și programe artistice susținute de artiștii Casei de cultură a Municipiului Brăila și elevi ai Școlii Gimnaziale Vădeni.

Tot pe 30 septembrie, într-o ceremonie organizată la Teatrul ”Maria Filotti”, Primăria Municipiului Brăila a premiat zeci de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Pentru longevitate și armonie în cadrul căsniciei, aceștia au premiu în valoare de 1.000 lei, flori, dar au avut parte și de un program artistic.

Sărbătoare a continuat și sâmbătă, 1 octombrie, atunci când Primăria a organizat pentru 95 seniori, membri ai organizațiilor locale de pensionari și beneficiari din cadrul căminelor pentru persoane vârstnice, plimbări pe Dunăre cu nava ”Lacu Sărat”.

Nu doar Primăria Municipiului Brăila a sărbătorit persoanele ajunse la vârsta senectuții, ci și organizațiile pensionarilor din județul Brăila. Spre exemplu, Asociația Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor ”Ana Aslan” Brăila, ca semn al grijei și respectului față de membrii asociației care au vegheat pașii multor generații, a oferit premii în bani pentru 10 membri care au împlinit sau care chiar au depășit vârsta de 100 ani (300 lei). De asemenea, au fost oferite recompense de 200 lei pentru 15 membri care au o vechime de minim 50 de ani în asociație, plus alte 81 premii în valoare de 200 lei fiecare pentru 81 membri cu vârsta între 95 și 99 ani și care au pensii între 0 și 1.000 lei.

De asemenea, membrii Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Brăila au marcat și aceștia evenimentul prin diverse activități, iar un exemplu de solidaritate a fost oferirea de pachete pentru persoanele instituționalizate în căminele de bătrâni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro