Trainingul, la care au participat şi doi reprezentanţi ai Asociaţiei C.A.R.P. "Ana Aslan" Brăila, a vizat dezvoltarea competenţelor în advocacy şi lobby pentru politici publice mai bune, care să contribuie la creşterea gradului de participare a persoanelor vârstnice la analiza de nevoi pe plan local, stabilirea priorităţilor, elaborarea strategiilor şi a planurilor de acţiune locală sau naţională.
Cursanţii, selectaţi din rândul participanţilor la Cafenelele Seniorilor din perioada martie-iunie 2016, au învăţat cum să-şi eficientizeze comunicarea, să îşi prioritizeze nevoile şi soluţiile, să identifice toţi factorii interesaţi în scopul unei mai uşoare interacţiuni cu autorităţile publice locale şi centrale şi cu societatea civilă.
"Cursul şi-a propus să ofere seniorilor acele instrumente şi tehnici care vor valorifica experienţa acumulată în activitatea unui viitor Parlament al Seniorilor ce se intenţionează a se constitui în anul 2017. Prin aceasta, România ar deveni a doua ţară din Europa, alături de Irlanda, care va forma un astfel de Parlament", ne-a declarat scriitorul şi publicistul Virgil Matei, care a participat la aceste dezbateri.
La Brăila, Cafeneaua Seniorilor a reunit la sfârşitul lunii care abia s-a încheiat atât persoane vârstnice, membri ai diferitelor direcţii, organizaţii şi asociaţii, dar şi reprezentanţi din partea autorităţilor şi administraţiei publice locale, printre care şi noul primar al urbei, Marian Dragomir.