Mergi la conţinutul principal

Seniorii, în dialog cu factorii de decizie

Trainingul, la care au participat şi doi reprezentanţi ai Asociaţiei C.A.R.P. "Ana Aslan" Brăila, a vizat dezvoltarea competenţelor în advocacy şi lobby pentru politici publice mai bune, care să contribuie la creşterea gradului de participare a persoanelor vârstnice la analiza de nevoi pe plan local, stabilirea priorităţilor, elaborarea strategiilor şi a planurilor de acţiune locală sau naţională.
Cursanţii, selectaţi din rândul participanţilor la Cafenelele Seniorilor din perioada martie-iunie 2016, au învăţat cum să-şi eficientizeze comunicarea, să îşi prioritizeze nevoile şi soluţiile, să identifice toţi factorii interesaţi în scopul unei mai uşoare interacţiuni cu autorităţile publice locale şi centrale şi cu societatea civilă.
"Cursul şi-a propus să ofere seniorilor acele instrumente şi tehnici care vor valorifica experienţa acumulată în activitatea unui viitor Parlament al Seniorilor ce se intenţionează a se constitui în anul 2017. Prin aceasta, România ar deveni a doua ţară din Europa, alături de Irlanda, care va forma un astfel de Parlament", ne-a declarat scriitorul şi publicistul Virgil Matei, care a participat la aceste dezbateri.
La Brăila, Cafeneaua Seniorilor a reunit la sfârşitul lunii care abia s-a încheiat atât persoane vârstnice, membri ai diferitelor direcţii, organizaţii şi asociaţii, dar şi reprezentanţi din partea autorităţilor şi administraţiei publice locale, printre care şi noul primar al urbei, Marian Dragomir.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro