Mergi la conţinutul principal

Senatorul Mihai Ruse nu se grăbește să revină în PSD, dar nici nu exclude varianta

* deputații ALDE au anunțat, recent, că au trecut la grupul parlamentar PSD * contactat după acest episod, senatorul Mihai Ruse a precizat că deocamdată cei patru senatori ALDE nu fac aceeași mișcare * mai mult, liderul PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru a explicat că trecerea la un grup parlamentar nu vine la pachet cu adeziunea la respectivul partid * acesta a ținut să adauge că deocamdată nu s-a pus problema unor discuții locale privind revenirea lui Ruse în rândurile social-democraților

 

 

 

Modificări strategice la nivelul Parlamentului României, dar care deocamdată nu produc ecou și la nivelul scenei politice brăilene. Cel puțin asta susțin liderii ALDE și PSD Brăila. Pe scurt, deputaţii ALDE s-au afiliat grupului parlamentar al PSD, miercuri (3 iunie), după cum a anunțat deputatul Varujan Vosganian în plenul Camerei Deputaţilor. Este vorba de 6 parlamentari care activau ca deputați neafiliați după desființarea grupului ALDE. Așa cum precizează Digi24.ro, afilierea la grupul PSD vine într-o perioadă în care relația dintre cele două partide este una, din nou, foarte apropiată, existând dialog constant între Călin Popescu Tăriceanu și Marcel Ciolacu, astfel că cele două partide ar putea colabora și la alegerile locale și parlamentare. În acest context, redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei” au luat legătura atât cu liderul ALDE Brăila, senatorul Mihai Ruse, cât și cu președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru, pentru a vedea dacă au fost demarate astfel de discuții și pe plan local. Ambii au punctat că încă nu este cazul, ba mai mult, au subliniat chiar că la nivelul Senatului, cei patru reprezentanți ALDE nu se alătură deocamdată grupului PSD. Am încercat să aflăm și dacă Ruse are în plan vreo revenire la PSD Brăila, partid în care a mai activat în trecut, însă senatorul a fost rezervat în a face vreun comentariu pe această temă. Ruse a precizat doar că nu se pune problema deocamdată de așa ceva, ba mai mult că nici deputații ALDE, prin această afiliere la Grupul Parlamentar PSD nu au trecut la alt partid, doar au ales să activeze astfel în Cameră. Cât despre senatori, Ruse a adăugat că până acum nu știe să existe discuții pentru o mutare similară, informație confirmată, de altfel, și de președintele PSD Brăila, senatorul Ion Rotaru.

”Cei șase deputați s-au afiliat grupului PSD, dar au rămas membri ALDE. În ceea ce ne privește pe noi, pe senatori, nu este nicio problemă. Nu facem același lucru. Cel puțin nu până astăzi, când discutăm. Sincer, nu am fost la București, nu am participat la niciun fel de discuții. Să vedem ce spune președintele, ce anume se va hotărî, dar nu este nicio discuție. Eu am fost în PSD, într-adevăr. Deocamdată nu mă pronunț (n.r. - în privința unei posibile reveniri). Să vedem dacă va fi cazul, ce anume presupune asta, care vor fi condițiile. Ce pot să vă spun dinainte?! Chiar nu s-a discutat”, a declarat Ruse.

 

Rotaru: afilierea la grupul parlamentar nu înseamnă și adeziune

 

Contactat și întrebat dacă este de așteptat ca Mihai Ruse să revină în PSD Brăila, Ion Rotaru a declarat că deocamdată nu au existat astfel de discuții, nici măcar privind viitoare colaborări pe plan local. Ba mai mult, acesta a dorit să sublinieze că nici afilierea deputaților ALDE la grupul parlamentar PSD nu înseamnă că aceștia vor intra automat în partid, ci doar că vor colabora.

”Să lămurim lucrurile. Această trecere a deputaților ALDE la grupul PSD din Parlament vine pe fundalul faptului că ei nu mai au grup parlamentar. Trecerea lor la grupul parlamentar PSD este ca urmare a faptului, pe de o parte, că ei nu mai au grup la Cameră și pe de altă parte, a faptului că poți să stai într-o zonă de independență, dar e mai complicat din mai multe puncte de vedere. {i atunci, aderi la un grup. Dar aderarea nu înseamnă că devii și membru de partid și că ai toate opțiunile grupului la care ai aderat. Deci din punctul ăsta de vedere, ei rămân membri ALDE, au opțiunile lor, au direcția în care se îndreaptă. Au fost niște discuții purtate la nivel central legate de trecerea deputaților la grupul PSD, dar atât! Mai departe, nu este o discuție legate de alte chestiuni care să țină de aderarea la partid, de primirea în partid, de alianțe și așa mai departe. Nici la Senat ei nu mai au grup. Acolo mai sunt doar patru senatori ALDE, printre care este și Mihai Ruse. Mai este Călin Popescu Tăriceanu, Ion Hadârcă și Ioan Simionca, dacă îi știu eu bine. Ei sunt senatori independenți, neafiliați. Dar nu s-a discutat acest aspect în cadrul grupului parlamentar PSD. Noi oricum avem majoritate și fără ALDE, și fără ceilalți. Dar nu asta era problema, de majorități, ci de o anumită opțiune și de a accepta acea solicitare. Deci nu a fost această solicitare la nivel de Senat. Cu atât mai mult, nu sunt astfel de discuții legate de local și de alte chestiuni”, a declarat Rotaru.

Președintele PSD Brăila nu a exclus totuși ideea unor discuții viitoare despre o posibilă colaborare pentru alegerile care vor urma, însă cu precizarea că este doar o perspectivă și că în prezent nu au existat discuții și nu s-a stabilit absolut nimic în acest sens

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro