Mergi la conţinutul principal

Senatorul Ion Rotaru, din nou preşedinte interimar al PSD Brăila

• decizia a fost luată în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD din weekend • Ion Rotaru a precizat că tot atunci s-a stabilit şi faptul că toate organizaţiile din ţară cu conducere interimară trebuie să organizeze conferinţe extraordinare de alegeri având ca termen limită 15 februarie - 15 martie • primarul Marian Dragomir susţine că nu este interesat de fotoliul de şef al PSD Brăila, preşedintele CJ Francisk Chiriac încă nu a luat vreo decizie • fostul primar Aurel Simionescu a afirmat că decizia privind un viitor candidat trebuie luată cu mare grijă, în urma unor discuţii la nivelul organizaţiei

 

Agitaţie în PSD Brăila după plecarea fostului premier al României, Mihai Tudose, la Pro România şi, implicit, renunţarea la fotoliul de preşedinte al organizaţiei  locale a social-democraţilor. În cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD din weekend s-a luat decizia ca senatorul Ion Rotaru să preia din nou frâiele organizaţiei din Brăila, ca interimar, poziţie pe care a mai deţinut-o şi în trecut. Dar, chiar şi aşa, după cum ne-a explicat parlamentarul, directiva de la Centru este ca PSD-iştii brăileni să organizeze o conferinţă judeţeană extraordinară de alegeri în perioada 15 februarie - 15 martie.

“Da. Este o decizie a Comitetului Executiv Naţional luată pe o perioadă de interimat. Dar această perioadă de interimat va dura destul de puţin, pentru că hotărârea CExN e aceea de a se organiza alegeri în toate organizaţiile unde sunt preşedinţi interimari. Şi sunt vreo 13 cu tot cu Brăila dacă reţin bine. În perspectiva aceasta, s-a stabilit şi un termen limită, între 15 februarie - 15 martie. Urmează să se definitiveze un calendar de desfăşurare a conferinţelor judeţene extraordinare în fiecare judeţ vizat şi pus de acord cu conducerea partidului. După aceea lucrurile vor intra în făgaşul normal”, a declarat Rotaru.

Întrebat dacă la CExN-ul PSD s-a dezbătut în vreun fel subiectul plecării din PSD a lui Mihai Tudose, Rotaru a explicat că nu au fost luări de poziţii şi nici nu s-au făcut comentarii pe tema aceasta. Cât despre viitorul organizaţiei PSD Brăila, Rotaru a punctat că vor urma discuţii cu colegii, poate chiar unele modificări la nivelul Biroului Politic Judeţean.

“Nu pot să mă exprim acum în privinţa poziţiilor deţinute la nivelul organizaţiei. O să am mai multe discuţii cu colegii de la Brăila. Să vedem. Discutasem deja de principiu că trebuie să mai facem nişte mişcări. Dar nu am o concluzie la momentul ăsta şi nu mă pot exprima. Cert este că, dacă va fi cazul, o să facem şi nişte modificări în Biroul Judeţean, referitor la ocuparea anumitor poziţii şi funcţii. Ne mobilizăm. Să ne facem obiectivele, să ne facem responsabilităţile pentru care suntem desemnaţi”, a mai adăugat Rotaru.

 

Decizia privind candidaturile la şefia organizaţiei, luate în sânul organizaţiei

Întrebat dacă are de gând să candideze pentru fotoliul de preşedinte al PSD Brăila, fostul primar Aurel Simionescu (preşedintele executiv al organizaţiei) a afirmat că deocamdată interes poate fi din partea multora, însă decizia cea mai bună privind soarta organizaţiei trebuie luată în interiorul acesteia.

“Noi am discutat împreună şi am hotărât să aşteptăm procedurile care sunt la nivel naţional, ca să nu avem apoi alte supărări în relaţia cu Centrul. Având în vedere hotărârea respectivă, că într-o lună de zile de acum încolo vor fi alegeri, noi vom face conferinţa. Restul, legat de cine o să candideze, o să vedem cine doreşte. Dar de regulă la PSD, şi la Brăila în principiu, noi am discutat împreună, am hotărât împreună într-un Birou Permanent ce să facem şi am mers pe formula respectivă. Nu este vorba de a fi interesat, că interesul poate să existe din mai multe părţi. Dar ideea este să găsim formula cea mai bună pentru că e o situaţie mai sensibilă în momentul de faţă. Dacă nu vrem să recunoaştem, nu o recunoaştem, dar asta e altă poveste. Eu zic că este o situaţie mai sensibilă şi trebuie să găsim acea formulă care ne ţine împreună şi care e mai presus de interesele unuia sau altuia. După aceea, când lucrurile se liniştesc vom vedea cum mergem şi ce facem ca să iasă bine”, a declarat Simionescu.

La rândul său, primarul Marian Dragomir a precizat răspicat că el nu este interesat să candideze pentru poziţia de preşedinte al PSD Brăila. De asemnea, preşedintele CJ Brăila Francisk Chiriac a afirmat că este foarte ocupat cu partea legată de administraţie în prezent, astfel că nici măcar nu s-a gândit să candideze. Însă nici nu a exclus categoric ideea, doar a punctat că va purta discuţii în interiorul PSD şi că va lua o decizie alături de colegii săi.

“Nu am luat în calcul asta, ţinând cont că am foarte multe probleme administrative. Nici nu m-am gândit. E un lucru care s-a întâmplat foarte repede. Nu am avut timp să mă gândesc. Dar lucrurile acestea o să le discutăm în cadrul organizaţie. Vă spun foarte sincer. Chiar nu m-am gândit. E vorba de un interimat acum. O să vedem. O să discutăm şi decizia legată de cine va candida o vom lua cu toţii în cadrul organizaţiei, aşa cum am făcut de fiecare dată”, a conchis Chiriac.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro