Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Senatorii braileni au pareri impartite despre modul in care a fost adoptat bugetul pe 2006

Senatorii braileni au viziuni diferite despre ceea ce s-a intimplat marti seara, in sedinta pentru adoptarea bugetului pe 2006. Asa cum era de asteptat, Alianta sustine ca modul in care s-a votat bugetul este unul foarte normal, iar rapiditatea cu care s-a votat nu denota decit faptul ca parlamentarii Coalitiei inteleg ca atunci cind vine vorba de interesul national nu trebuie sa existe intirzieri. Pe de alta parte, Opozitia sustine ca gestul parlamentarilor PSD si PRM de a parasi sala a fost unul de inteles pentru conditiile in care se desfasurau discutiile pe tema bugetului si ca, daca vor fi probleme, cei care au votat pentru un buget nu tocmai bun, vor fi nevoiti sa isi asume responsabilitatea. Astfel, senatorul PNL Dan Sabau ne-a declarat ca, din punctul sau de vedere, este de admirat modul in care parlamentarii Coalitiei, inclusiv cei cu functii guvernamentale, cei independenti, europarlamentarii Coalitiei, s-au mobilizat pentru a rezolva o problema de o asemenea importanta: "Coalitia si parlamentarii independenti au votat bugetul pe 2006, asa cum trebuia. Pina la urma, mobilizindu-ne, am format majoritatea in Parlament, necesara pentru a vota bugetul. Au venit chiar si parlamentarii cu functii guvernamentale, care au preferat sa participe la vot, si sa amine putin problemele de care trebuia sa se ocupe. Asadar, bugetul a trecut fara probleme, deoarece era o necesitate. De ce atita graba? Pentru ca trebuia sa ajunga neaparat in miinile celor care opereaza in baza lui, si asta nu mai suporta intirziere".
Pe de alta parte, senatorul PSD Aurel Simionescu sustine ca parlamentarii PSD, inclusiv cei de Braila, precum si cei PRM, prin decizia de a parasi sala si de a nu vota bugetul, nu au facut decit sa reactioneze si sa ia atitudine fata de modul in care presedintele de sedinta si cei prezenti la discutii au tratat amendamentele Opozitiei: "Normal ar fi fost ca toate amendamentele sa fie explicate, discutate, votate, dar nu, ne-au luat peste picior cu ele si s-au respins pe banda rulanta. Nu a fost corecta aceasta atitudine. Noi nu am vrut sa ne asumam raspunderea pe un buget care, in unele locuri, nu este tocmai bine intocmit. Daca se va intimpla ceva, sa fie trasi la raspundere cei care au votat. Ma uimeste cum de au gasit, brusc, nu 235 de parlamentari, citi aveau nevoie pentru a forma majoritatea, ci chiar 240. Iar cei 240 au votat intr-o veselie, timp de doua ore. Nu au acceptat sa discute nici macar amendamentele noastre facute pe capitole, adica pe ministere. Nimic. Asadar, acum e responsabilitatea lor".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii