2 februarie 2024
Semnare contract
CL3 - Proiectare și executie extindere SEAU Brăila – introducere treaptă terțiară și SEAU Brăila – instalație de uscare, neutralizare și valorificare termică a nămolului Brăila
Compania de Utilități Publice “Dunărea” Brăila, în calitate de beneficiar al Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Brăila în perioada 2014 - 2020, cod SMIS 2014+ 136502, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiții de management eficient al resurselor, Obiectivul Specific (OS) 3.2. - Creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației, a semnat în data de 31.01.2024 un nou Contract de proiectare și execuție lucrări:
CL3 - Proiectare și executie extindere SEAU Brăila – introducere treaptă terțiară și SEAU Brăila – instalație de uscare, neutralizare și valorificare termică a nămolului Brăila
Antreprenor: Asocierea S.C. OCSA CONSTRUCTII SI INFRASTRUCTURA S.R.L(Lider de asociere) – VOMM IMPIANTI E PROCESSI S.p.A. (asociat)
Valoarea contractului de lucrări: 102.600.000,00 lei (fără TVA)
Durata contractului este de 66 luni (6 luni perioadă de proiectare și 24 luni execuție lucrări, începând cu data notificată în Ordinul Administrativ de Începere + 36 luni perioadă de notificare a defectelor).
Obiectivul contractului constă în proiectarea și execuția unor lucrări de extindere SEAU Brăila.
Obiectul contractului cuprinde:
- SEAU Brăila – Introducere treaptă terțiară (lucrări de curățare, reparații locale și re-compartimentare a bazinelor biologice existente, înlocuirea echipamentelor de mixare și a sistemului de distribuție și a difuzorilor de aer, amplasarea de pompe noi submersibile pentru recircularea internă, introducerea de senzori și sisteme locale de automatizare și comunicație (PLC-uri) și modificarea sistemului SCADA existent pentru a include noile echipamente ICA);
- SEAU Brăila – instalație de uscare, neutralizare și valorificare termică a nămolului Brăila (hală nouă pentru instalație; stație de recepție a nămolurilor aduse de la stațiile de epurare deservite și transferarea nămolurilor în silozul tampon; instalația de uscare și peletizare a nămolurilor; linie de valorificare termică a nămolurilor; linie automată de evacuare a cenușii; instalație automată de purificare a gazelor; sistem SCADA).
Rezultatele așteptate se vor concretiza în îmbunătățirea performanței Stației de Epurare a Apelor Uzate Brăila prin introducerea treptei terțiare .
Contractul este asigurat prin următoarea schemă de co-finanțare: 6% contribuție CUP Dunărea Brăila, 1,88% buget local, 12,22% contribuție publică națională și 79,9% contribuția Uniunii Europene.
Obiectivul Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată din Județul Brăila în perioada 2014 – 2020 îl reprezintă creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației.
Valoarea totală a Proiectului: 1.385.022.604,06 lei (inclusiv TVA), din care valoarea co-finanțării din Fondul de Coeziune este de 932.088.758,06 lei.
Proiect co-finanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020
Date de contact: Compania de Utilități Publice “Dunărea” Brăila, www.apabraila.ro
Telefon: 0239/69 29 00; Fax: 0239/69 32 09; Email: dunarea@apabraila.ro