Mergi la conţinutul principal

Seminar privind absorbtia fondurilor europene

Organismul Intermediar Regional Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane Regiunea Sud Est a organizat ieri, incepind cu ora 12.00, la Hotelul Belvedere un seminar referitor la absorbtia fondurilor europene. La eveniment au participat si reprezentanti ai organismelor care coordoneaza accesarea fondurilor europene la nivel national.
Seminarul a inclus o scurta prezentare a Fondului Social European, principala modalitate prin care Uniunea Europeana finanteaza obiectivele strategice ale politicii de ocupare. Fondul Social European a alocat Romaniei 4,253 miliarde de euro, sume ce pot fi accesate prin scrierea de proiecte. Seminarul a abordat teme precum: "Cum cheltuim banii alocati din Fondul social European?", "Proiecte in Regiunea Sud Est", "Cum dezvoltam resursele umane in Romania?", "Cum promovam tranzitia de la scoala la viata activa si cum incurajam participarea la formarea profesionala continua?", "Colaborarea cu mass media in practica". "Programul are 7 axe prioritare. A fost aprobat in data de 22 noiembrie 2007, iar in februarie 2008, comisarul european pentru ocupare, Vladimir Spidla, a lansat liniile de finantare. In prima faza au fost depuse 293 de proiecte, dintre care au fost selectate 106. Cresterea investitiilor in educatie si formare profesionala constituie un important factor de crestere economica", a precizat Adrian Bodonea, director AMPOSDRU.

Proceduri simplificate pentru depunerea proiectelor

In cadrul seminarului s-a discutat si despre faptul ca modalitatea de depunere a proiectelor este mai simpla acum comparativ cu cea specifica proiectelor Phare. "Autoritatea de Management a initiat acest mod de depunere a proiectelor cu ajutorul internetului - Action Web. Este un real sprijin pentru beneficiari.Cei care au depus proiecte pe programul Phare stiu ca acestea trebuiau depuse in 4 exempare: originalul plus 3 copii. Prin decizia de a putea transmite proiectele on line, Autoritatea de Management a simplificat procedura de transmitere a documentelor", a declarat Emilia Voicu, director executiv al OIR POS DRU Regiunea Sud Est.
Pina in momentul de fata, in judetele Regiunii de Sud Est au fost depuse 3 proiecte care reprezinta echivalentul a 3% din totalul alocarii financiare disponibile pentru regiune. In perioada imediat urmatoare vor fi organizate si alte seminarii care au drept scop prezentarea liniilor de finantare si modalitatea in care trebuie scrise proiectele. La discutiile care au avut loc ieri a fost prezent si Graziano di Paola, consultant in cadrul Departamentului de Asistenta Tehnica al AMPOSDRU care a precizat ca doreste ca presa sa fie un aliat pentru promovarea fondurilor europene. Expertul italian a precizat ca in Romania majoritatea cetatenilor preiau informatia de la televizor si din ziare, mai putin de pe internet si de aceea, considera ca presa trebuie sa fie un sprijin in procesul de absorbtie a fondurilor europene. La seminar au mai participat: Diana Petrisor, inspector AMPOSDRU si Mirela Sinca, reprezentant CNDIPT Regiunea Sud Est. Valer Bindea, secretar de stat in cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse nu a reusit sa ajunga la intrunirea programata la Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro