Mergi la conţinutul principal

Seminar dedicat Zilei mondiale a securitatii si sanatatii in munca

In cursul zilei de ieri, Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Braila a organizat un seminar ocazionat de celebrarea Zilei Mondiale a Organizatiei Internationale a Muncii pentru securitate si sanatate in munca, eveniment ce s-a derulat sub sloganul "Locuri de munca sigure si sanatoase - Munca decenta, o realitate". La acest seminar au fost invitati sa participe reprezentanti din partea sindicatelor si patronatelor locale, precum si persoane din structurile organizatorice ale agentilor economici, responsabile in domeniul prevenirii si protectiei muncii. In plus, au raspuns invitatiei inspectiei muncii si reprezentanti ai autoritatilor de sanatate publica, precum si ai Casei de Pensii. "Scopul acestei zile festive - a deschis sesiunea seminarului Alexandru Munteanu, inspector sef adjunct pe linie de securitate si sanatate in munca al ITM Braila - este promovarea importantei activitatilor lucrative sigure, sanatoase si decente. De asemenea, se urmareste prevenirea riscurilor profesionale, protectia sanatatii si securitatii lucratorilor, precum si eliminarea factorilor de risc de accidentare si imbolnavire profesionala prin masuri menite sa evite sau sa diminueze actiunea factorilor de risc asupra organismului uman". Datele statistice prezentate in cadrul actiunii de ieri, au reliefat ca numai in anul 2005, la nivel global, aproximativ 2,2 milioane de oameni mor, anual, din cauza accidentelor de munca si a bolilor profesionale, ceea ce reprezinta o crestere de 10 procente in comparatie cu estimarile anterioare. De asemenea, aproximativ 270 milioane de oameni sufera accidente grave si alti 160 milioane sufera de imbolnaviri pe termen scurt si lung din cauze legate de munca. Mai mult, costul total al acestor accidente si imbolnaviri este estimat la 4% din produsul intern brut la nivel mondial. Toti cei care au rostit alocutiuni la seminarul de ieri au subliniat faptul ca cele mai multe dintre accidentele de munca pot fi prevenite in conditiile in care, la nivel de unitate economica, se implementeaza sistematic programe de prevenire asistate de practici si metode corespunzatoare.
In plus, participantilor le-a fost prezentat noul sistem legislativ in domeniul SSM, precum si teme de dezbateri cum ar fi "Tinerii si accidentele de munca", "Asigurarea pentru accidente de munca" si "Dinamica bolilor profesionale in judetul Braila".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro