Mergi la conţinutul principal

Selecţionatele judeţului Brăila, printre protagonistele turneului “Fotbal şi feminitate”

• la competiţia de la Suceava, Brăila s-a clasat pe locul al treilea la U12 şi pe al cincilea la U14 • “O realizare deosebită pentru judeţul Brăila la prima participare, iar meritele sunt ale celor doi profesori, Dragoş Mocanu şi Ionuţ Micu”, ne-a declarat Laurenţiu Vărgatu

 

Selecţionatele judeţului Brăila au avut realizări deosebite la ediţia 2017 a tureului final de fotbal feminin “Fotbal şi feminitate”, găzduit de oraşul Suceava, la ambele grupe de vârstă la care au participat. La grupa 2006, unde antrenor este profesorul Dragoş Mocanu, Brăila s-a clasat pe locul al treilea, din 14 formaţii care s-au prezentat la start, iar la grupa 2004, coordonată de profesorul Ionuţ Micu, selecţionata judeţului nostru şi-a adjudecat poziţia a 5-a, tot din 14 echipe participante. La competiţia de la Suceava, care a avut ca scop dezvoltarea fotbalului feminin, un proiect iniţiat de UEFA şi promovat de FRF cu ajutorul AJF-urilor, au fost prezenţi Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Ciprian Paraschiv, directorul Departamentului de Dezvoltare din cadrul FRF, şi preşedinţii AJF din ţară care au avut echipe înscrise în concurs.

La turneul rezervat echipelor formate din jucătoare născute în 2006 şi mai mici, Brăila a câştigat în grupă cu 2-1 partida cu selecţionata judeţului Suceava şi cu 1-0 întâlnirea cu cea a judeţului Harghita. În ultimul joc din grupă, echipa antrenată de Dragoş Mocanu a remizat, 1-1, cu cea a judeţului Cluj. În semifinale Brăila a pierdut, 2-4, în faţa echipei care avea să câştige competiţia la această categorie de vârstă, cea a judeţului Argreş. Selecţionata judeţului Brăila a reuşit să câştige cu 2-1 partida cu echipa similară a judeţului Mehedinţi, în finala mică, au marcat Adelina Ştefan şi Georgiana Atodosiei şi a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere.

Lotul selecţionatei 2006: Georgiana Atodiresei, Denisa Băcanu, Georgiana Elena Costin, Nela Ionica Costin, Denisa Dogărescu, Speranţa Raluca Dorin, Maria Nicoleta Manole, Adelina Ştefan.

La turneul rezervat categoriei de vârstă U14 selecţionata judeţului Brăila a câştigat cu 2-1 disputa cu echipa similară a judeţului Teleorman, a remizat, 1-1, cu selecţionata judeţului Baia Mare şi a pierdut, 1-3, în faţa echipei care avea să câştige competiţia, cea a judeţului Bistriţa Năsăud, ocupând în final locul al cincilea.

Lotul selecţionatei 2004: Cristina Aramă, Florina Ciocârlan, Ana Maria Codreanu, Ana Maria Dumitraşcu, Ionela Georgiana Măruntu, Ştefania Roxana Milea, Ana Romarciuc, Diana Luminiţa Sfârtoc.

“O realizare deosebită pentru judeţul Brăila, iar meritele sunt ale celor doi profesori, Dragoş Mocanu şi Ionuţ Micu. La prima participare la o finală pe ţară am ocupat un loc trei şi un loc cinci în condiţiile în care AJF Brăila nu organizează competiţii de fotbal feminin. Din 2018, în cadrul proiectului de dezvoltare a fotbalului Asociaţia noastră şi-a propus să pună accent şi pe fotbalul feminin”, ne-a declarat Laurenţiu Vărgatu, preşedintele AJF Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro