Zilele acestea a fost publicat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) anunţul Primăriei Brăila de lansare a procedurii de achiziţie publică pe contractul "Restaurarea şi consolidarea clădirii Teatrului Maria Filotti Brăila", estimat la o valoare de aproape 15 milioane de lei (fără TVA), mai precis 14,958 milioane lei. Contractul presupune, potrivit anunţului respectiv, execuţia lucrărilor de rezistenţă, arhitectură, acoperişuri, ornamente, instalaţii de ventilaţie, instalaţii electrice. Potenţialilor ofertanţi li se solicită constituirea unei garanţii de participare în cuantum de aproape 150.000 lei, adică 1% din valoarea, fără TVA, estimată a contractului, precum şi a unei garanţii de bună execuţie de 1,5 milioane de lei. De asemenea, ofertanţii trebuie să facă dovada că în ultimii 5 ani au derulat unul sau mai multe contracte similare cu o valoare de cel puţin 15 milioane de lei.
Aşa cum am spus, tipul procedurii lansate de primărie este "cerere de ofertă" cu unic criteriu de atribuire "preţul cel mai scăzut", cu menţiunea că se va organiza licitaţie electronică în SEAP pentru adjudecarea acestui contract. Data limită de depunere a ofertelor expiră miercuri, 1 august, ora 10.00, două ore mai târziu plicurile cu oferte urmând a fi deschise.
Reamintim că, în martie anul acesta, o delegaţie din partea Ministerului Dezvoltării a fost prezentă la Brăila pentru a semna cu municipalitatea contractul de finanţare pentru un proiect de restaurare a clădirii teatrului, proiect încadrat în programul Plan Integrat de Dezvoltare Urbană gândit de Primăria Brăila.
De precizat că, proiectul care vizează restaurarea clădirii beneficiază de finanţare europeană nerambursabilă în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, sub-domeniul "Poli de dezvoltare urbană" care acoperă, în cazul de faţă, din fonduri structurale, 80,35% din costurile eligibile ale proiectului, în timp ce efortul de la bugetul de stat este de 17,65%, iar de la bugetul local diferenţa de 2%. Obiectivul general al proiectului este valorificarea eficientă a patrimoniului cultural al urbei în vederea dezvoltării durabile a turismului.