Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Seful statului cere Guvernului masuri dure la frontiere impotriva gripei aviare

Presedintele Traian Basescu a cerut Executivului, in sedinta de joi, sa ia masuri deosebit de severe la frontiere, pentru a fi depistate eventualele persoane infestate cu virusul gripei aviare, informeaza un comunicat al Presedintiei remis agentiei MEDIAFAX.
Potrivit comunicatului, seful statului a solicitat ministerelor sa fie pregatite sa intervina eficient in situatii de urgenta sau in cazul unor calamitati naturale, cum ar fi inundatiile sau cutremurele.
Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" din Bucuresti si consilier al ministrului Sanatatii, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca autoritatile pregatesc zilnic noi masuri pentru ca in Romania sa fie depistat, de la primele simptome de boala, orice eventual caz de gripa aviara la om, motiv pentru care toate aeroporturile vor fi tinute sub control si fiecare persoana cu suspiciune de contactare a maladiei va internata in spital.
Streinu Cercel a precizat ca, la Institutul "Matei Bals", va fi amenajat un pavilion cu trei etaje, pentru eventualele cazuri de gripa aviara.
Virusul gripei aviare de tip H5N1 a facut, deja, doua victime in Turcia. O a treia persoana a murit, dar testele OMS nu au confirmat prezenta virusului in cazul acesteia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii