Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Seful "mascatilor" va fi reaudiat in dosarul de ultraj al lui Buricea

Ieri, Palatul de Justitie a fost din nou inconjurat de fortele de ordine, zeci de jandarmi inarmati pina-n dinti ocupind pozitii pe holuri si la fiecare nivel al cladirii de pe Calea Calarasilor, din pricina procesului de ultraj al lui Costica Buricea, unul din capii gruparii din cartierul Radu Negru - Mogador. Desi a fost citat, inculpatul nu a fost prezent in sala de judecata, el fiind reprezentat de avocat. Nici partea vatamata - comisarul Ioan Stirbu, seful Departamentului pentru Interventii Rapide Braila (DPIR) - nu a venit la proces, fiind absent motivat. Surse judiciare ne-au declarat ca Stirbu a atasat la dosar un act medical, din care reiese ca este bolnav. Aparatorii lui Costica Buricea au precizat ca inculpatul lipseste, de asemenea, din motive medicale, urmind ca, in timp util, sa prezinte si un act doveditor. In atare situatie, judecatorul Lucica Branza, presedintele completului de judecata, a trecut la audierea martorilor prezenti.
Procesul pare sa ia, acum, o turnura neasteptata. La solicitarea avocatilor apararii, comisarul Ioan Stirbu va fi reaudiat, cel mai probabil la urmatorul termen de judecata. Totodata, apararea va obtine dreptul de a viziona CD-ul cu inregistrarea descinderii "mascatilor", principala proba a acuzarii. Avocatii lui Buricea au cerut acest lucru pe motiv ca, in instanta, fusesera prezentate doar "fragmente ale inregistrarii", care-l dezavantajeaza clar pe inculpat. Una peste alta, procedura penala nu-l obliga pe inculpat sa fie prezent in sala de judecata. Este motivul pentru care Costica Buricea ar putea lipsi si la urmatorul termen, fie si motivat.
Reamintim ca seful gruparii din Radu Negru - Mogador a fost dat pe mina instantei de judecata pentru ultraj la politist in octombrie anul trecut. Potrivit dosarul penal, in ziua de 28 august 2006, un vecin de-al inculpatilor a apelat Serviciul de urgente 112, pe motiv ca fratii Costica si Ghita Buricea faceau larma si deranjau locatarii. In acea zi, precizeaza acuzarea, fratii Costica si Ghita Buricea impreuna cu amicii lor petreceau in fata blocului, cu boxele date la maxim. Oamenii legii le-au solicitat sa opreasca muzica si sa-i insoteasca la sediul politiei, unde urma sa fie sanctionati contraventional. Concomitent, politistii l-au imobilizat pe Ghita Buricea. Vazindu-si fratele incatusat, Costica Buricea a pus mina pe o sticla, amenintind "cu acte de violenta", apoi i-a instigat si pe ceilalti sa faca acest lucru. E l-a amenintat si l-a insultat pe seful "mascatilor", de asemenea pe agentul sef Gheorghe T., categorisit drept "tablagiu", se mai precizeaza in dosarul penal.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii