Skip to main content

Seful CJ pregateste trei piete de gros, intre Braila si Galati

Popularizarea proiectului zonei de dezvoltare intercomunitara Braila-Galati si schimburi de experienta, pentru piete de flori, de legume si de peste. Sint scopurile a doua recente deplasari in strainatate ale presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, asa cum ni le-a prezentat acesta. Potrivit sefului CJ, in cursul vizitei in Italia, printre altele, a avut prilejul sa vada modul in care este organizat un port ca o casa de expeditie, facut ca o asociere public-privat, ceea ce vrea sa faca si el, la Braila: "Am prezentat proiecte de judet si proiecte de regiune, am vazut un port liber, "Interporto" se numeste, care se potriveste ca o manusa pentru zona noastra, majoritatea este publicul acolo, si privatul are imixtiuni, dar nu pentru a conduce aceasta afacere. Ei ce fac: e un nod de adunat marfa si de a o expedia, deci o casa de expeditie, inclusiv pe aer. Am adresat deja o invitatie celor de acolo sa ne viziteze si cred ca ca vor veni foarte curind cu 10-15 oameni de afaceri care vor sa vada zona noastra si incercam sa legam ceva. Pe mine ma intereseaza foarte mult, pentru ca zona noastra fiind un punct geopolitic, geostrategic, asezata foarte bine, poate sa devina un nod comercial important nu numai pentru Romania, ci si pentru Europa".
De asemenea, presedintele CJ ne-a povestit ca a avut o intilnire la Milano cu oameni de afaceri din Lombardia, carora le-a prezentat proiectul zonei de dezvoltare intercomunitara Braila- Galati si i-a informat ca va fi o licitatie internationala, un concurs de solutii: "Ei sint mari specialisti in infrastructura, in general, si vor veni sa vada zona, intr-o vizita nestatala, ca sa-i zic asa, privata".
Stancu a mai vizitat pentru o zi si Grecia, unde, dupa cum ne-a declarat, "am fost la Salonic in special sa vad piata de peste si piata de fructe de mare. Stiti ca am anuntat public ca incepem in vara asta Centrul de marketing si productie, in care dorim sa facem trei feluri de piete, impreuna cu Galatiul: piata de gros de legume si fructe, pentru ca vrem sa incurajam aceasta horticultura care era in judetul Braila, dar si in Galati, si care vrem sa-i incurajam, nu cu toti samsarii care ia marfa si o vind la suprapret, vrem sa incurajam privatii pentru o piata de flori si o casa de preste si fructe de mare".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu