Mergi la conţinutul principal

Sediul Primăriei Viziru, clădire de patrimoniu, la ceas aniversar

• impozantul imobil a împlinit 100 de ani de la punerea pietrei de temelie 

 

Primăria și Consiliul Local al comunei Viziru au organizat, pe 27 august, aniversarea împlinirii a 100 de ani de la punerea pietrei de temelie a clădirii sediului primăriei. Mulți locuitori ai comunei au ținut să fie și ei prezenți la momentul festiv. Un eveniment la care au fost invitați deputatul PNL Alxandru Popa, primarul comunei Chiscani, Costică Cojea, primarul comunei Surdila Găiseanca, Gabriel Drăguț, notarul Iulian Mitescu.

Ziua festivă a debutat cu o slujbă de sfințire a clădirii sediului primăriei, oficiată de către preotul Claudiu Trică, parohul bisericii din Satul mic.

Discursul primarului Ana Cornelia Măcrineanu, care a urmat, a fost unul plin de emoție și considerație față de cei care și-au adus contribuția la crearea acestui edificiu cu o istorie de nu mai puțin de 100 de ani.

“Clădirea Primăriei Viziru este ceea ce strămoșii noștri au creat, au păstrat și au lăsat moștenire descendenților lor și reprezintă o acumulare de cunoștințe, de experiențe. Cu mare fast și entuziasm s-a pus piatra fundamentală a acestei clădiri, despre care se putea spune că va fi un palat. Clădirea a fost ridicată pe proprietatea județului, cu banii cetățenilor, iar județul, drept mulțumire adusă locuitorilor, a dăruit terenul comunei, în plină și exclusivă proprietate. Localul primăriei, care este o podoabă, va fi dat în folosință în toamna anului 1924. S-ar putea crede că acest patrimoniu cultural este un lucru din trecut, care nu se schimbă. Adevărul este că el se schimbă în mod constant și interacționează cu cei care îl îmbogățesc.

Astăzi, la împlinirea unui secol de istorie vie, la acest sfânt și măreț popas aniversar, vă doresc tuturor putere, sănătate și înțelepciune și le mulțumesc celor care au răspuns invitației noastre și au fost alături de noi la acest eveniment”, a declarat primarul Ana Cornelia Măcrineanu.

Sărbătoarea a continuat la Căminul Cultural cu un spectacol de cântece și dansuri populare susținute de corul Nectar din Viziru, coordonat de Virgil Burcuș, ansamblul Garofița din Lanurile, coordonat de învățătorul Silviu Daniel Ivan. Au cântat o serie de soliști locali, precum Cristi Ilie la orgă, Oana Lupu, Maria Copae, Alina Popescu, Marian Camențu, Mădălina Nae, Andreea Bițeanu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro