Sediul Jandarmeriei Brăila, renovat cu bani europeni, prin PNRR | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Sediul Jandarmeriei Brăila, renovat cu bani europeni, prin PNRR

* marți, inspectorul șef al Jandarmeriei Brăila a mers la Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.) unde ministrul Lucian Bode și ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, i-au înmânat contractul de finanțare semnat pentru proiectul de renovare a clădirii în care funcționează unitatea * finanțarea se face prin Programul Național de Reziliență și Redresare, investiția fiind estimată la circa 6 milioane lei

 

 

 

Șeful Jandarmeriei Brăila a preluat de la Ministerului Afacerilor Interne contractul de finanțare semnat pentru proiectul de renovare a clădirii în care funcționează unitatea.

Sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Brăila va intra în renovare, iar consumul de energie electrică și cel de încălzire vor fi reduse considerabil. Proiectul se numește “Creșterea eficienței energetice în sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila” și este estimat la o valoare de 6 milioane de lei cu TVA, iar finanțarea va veni prin Programul Național de Reziliență și Redresare (P.N.R.R.).

Am fost invitat la sediul Ministerului Afacerilor Interne, alături de alți câțiva inspectori șefi ai Jandarmeriei, Poliției și alte instituții publice, în fapt cei care avem proiecte de renovare a sediilor prin fondurile P.N.R.R.și care au fost aprobate. La nivelul inspectoratului nostru, obiectivul de investițiCreșterea eficienței energetice în sediul I.J.J. Brăila, este cel pentru care domnul ministru Lucian Bode și domnul ministru Cseke Attila mi-au înmânat contractul de finanțare semnat”, a anunțat, ieri, inspectorul șef al I.J.J. Brăila, colonel Nicolae Iulian Albăceanu.

Acesta a explicat de ce sunt necesare aceste lucrări de reabilitare a sediului și care vor fi lucrările ce urmează a fi executate pentru atingerea țintei din proiect. Practic, clădirea în care funcționează Jandarmeria brăileană a fost construită în anul 1978, iar în prezent nu mai corespunde din punct de vedere al eficienței și calității termice, rezistența termică a pereților exteriori fiind sub valoarea minimă prevăzută de normele tehnice în vigoare. Învelitoarea este de tip terasă necirculabilă, la care s-au efectuat reparații curente. Din cauza infiltrațiilor, pereții adiacenți sunt predispuși în permanență la umezire, favorizând apariția degradărilor la tavane și pereți, precumși apariția igrasieiși a mucegaiului.

Colonelul Nicolae Iulian Albăceanu a precizat ce lucrări vor fi executate în cadrul proiectului, pentru remedierea acestor deficiențe. „Sursele regenerabile de energie ce vor fi implementate în cadrul proiectului sunt reprezentate de pompe de căldură de tip aer-apă și integrarea acestora în sistemul existent de încălzire; panouri solare fotovoltaice pentru asigurarea parțială a consumului electric; pentru reducerea consumului de energie datorat ventilării spațiilor se propun recuperatoare de căldură locale; instalație de panouri solare termice cu tuburi vidate.și, în același context, ar fi o stație de reîncărcare vehicule electrice cu 2 puncte de încărcare per stație. De asemenea, proiectul mai include și o instalație de stingere cu apă a incendiilor cu hidranți interiori și exteriori, instalații de iluminat de securitate, instalații detectareși avertizare incendiu, stație de pompare pentru hidranțiși rezervă de incendiu montată subteran. Totodată, infrastructura va fi adaptată pentru persoane cu dizabilități, se vor înlocui obiecte sanitare, vor fi prevăzute pardoseli din parchet triplu stratificat de trafic intens în birouri, granit pe holuri, casele scării, treptele exterioareși grupurile sanitareși vor fi inlocuite ușile interioare. Clădirea nu necesită consolidare, întrucât expertiza a încadrat-o în clasa de risc seismic 3”, a spus sursa citată.

Contractul de finanțare semnat conține valoarea finanțată de Uniunea Europeană, adică 5,89 milioane lei cu TVA inclus. Estimarea valorii proiectului a fost fundamentată prin DALI întocmit de experții abilitați, cu respectarea ghidului specific aplicabil al finanțării proiectelor din fonduri U.E. aferente P.N.R.R. Perioada de implementare a proiectului nu va depăși termenul de 30 iunie 2026.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro