Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sediu pentru Politia Transporturi Navale Braila, in detrimentul arhivei notarilor

In curind, Biroul de Politie Transporturi Navale Braila va functiona in sediu nou. Consilierii municipali au aprobat ieri, in cadrul sedintei ordinare a CLM, atriburiea, prin incredintare directa, spre inchiriere, a spatiului situat pe strada Anghel Saligny nr. 2, Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, tocmai in vederea desfasurarii activitatii acestui Birou. Desi este vorba de numai 3 camere si citeva dependinte, un grup sanitar si 210 metri de curte, unii dintre consilieri tot au considerat ca ar fi prea mult spatiu pentru acest birou, format, momentan, numai din 3 oameni. Mai mult, in jurul acestui proiect s-a iscat o discutie aprinsa, deschisa de consilierul liberal Vasile Varga, care a propus plenului CLM ca, tot in acest sediu, sa fie mutata si arhiva Notarilor Publici, care in acest moment este gazduita, dar nu pentru mult timp, de Tribunalul Braila. "Am depus la secretariat o cerere a Camerei Notarilor Publici Galati. Arhiva notariala existenta in acest moment la Tribunal nu e a Tribunalului si nu o mai pot tine acolo. Arhiva este insa a municipiului, dateaza din 1953 pina in 1995, si, daca ajunge la Galati, ar insemna ca toti cetatenii din Braila sa se duca acolo pentru o copie dupa certificatul de mostenitor. Am solicitat o situatie cu privire la spatiile disponibile din municipiu, dar nu am avea nimic impotriva sa fim la comun cu Politia Transporturi Navale, mai ales ca arhiva are nevoie de paza si protectie. In comun cu ei ar fi cea mai buna situatie", a punctat Varga.

"Sa se duca la Galati si gata. Sa se duca toata lumea acolo"

Acesta a fost contrat insa de consilierii PD, care s-au aratat de parere ca IPJ nu a solicitat degeaba acest spatiu si ca nu cred ca se poate ca un birou intreg sa functioneze intr-o singura camera. Parerea acestora referitor la spatiul restrins a fost sustinuta si de consilierii PNL Grigore Potec si Petrica Popa, precum si de social-democratul Doru Damian. Liberalul Vasile Varga a luat insa parerile acestora ca pe un afront personal si a punctat, pe un ton ridicat plenului, ca daca nu vor sa dea nici un spatiu, atunci nici Camera Notarilor nu mai vrea nimic: "Nu mai vrem nimic. Nu am cerut pentru mine nimic. Sa se duca la Galati si gata. Sa se duca toata lumea acolo. Nu mai am nevoie. Nu am nici un interes personal. Apar tot felul de imobile in masa, cine stie cum, nu mai cer nimic".
Si juristul Primariei, Sorina Bosoanca, a incercat sa calmeze spiritele, explicind: "Ca urmare a solicitarii facute de dvs. ca mandatar al Camerei Notarilor Publici Galati, care prin presedintele acestuia ne-a adresat o rugaminte bazata pe ordinul ministrului Justitiei 1758/2004, astazi raportul a fost intocmit. Numai ca s-a produs o confuzie. Acest ordin prevede preluarea arhivelor succesorale existente in acest moment la judecatorii, de catre Camerele Notarilor Publici. Potrivit legii notarilor publici, autoritatile locale sint obligate sa acorde spatii pentru aceste acte publice, asa cum tot CLM a acordat spatii cu prioritate pentru Cadastru si Cartea Funciara. Astazi a fost adusa si cererea Camerei Notarilor Publici si raportul intocmit de Directia Serviciilor Publice. Dar nu au apucat sa fie analizate".
In cele din urma, primarul Constantin Cibu, trecind peste manifestarile consilierului Varga, a explicat ca, in cadrul urmatoarei sedinte a CLM, serviciul de specialitate al Primariei va veni cu o propunere concreta pentru mutarea arhivei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii