Mergi la conţinutul principal

Sediu nou pentru Prefectură. Boboc vrea să reabiliteze fosta clădire a Finanțelor Publice

* asta a anunțat prefectul Cătălin Boboc, cu precizarea că deja a început discuțiile pentru preluarea în administrare a clădirii din zona Piața Traian, unde au funcționat în trecut Finanțele Publice * mai mult, acesta a afirmat că a demarat discuții cu Compania Națională pentru Investiții, astfel încât să reabiliteze clădirea monument istoric * Boboc a precizat că a decis să facă acest lucru în contextul în care se așteaptă ca reabilitarea Palatului Administrativ să dureze destul de mult, dar și pentru că este de părere că Prefectura Brăila merită un sediu de sine stătător pe viitor

 

 

 

Prefectul Cătălin Boboc a pus ochii pe clădirea din zona Piața Traian, în care a funcționat cândva sediul Finanțelor Publice. Acesta a afirmat, recent, în cadrul unei conferințe de presă, că își dorește ca Prefectura Brăila să preia în administrare clădirea monument istoric și să încerce să o reabiliteze prin Compania Națională pentru Investiții, astfel încât instituția pe care o reprezintă, să aibă propriul sediu în viitorul apropiat. În prezent, clădirea se află în proprietatea Ministerului de Finanțe, însă Boboc a dat asigurări că acesta este de acord să o predea, și că nu vede de ce Ministerul Afacerilor Interne ar avea vreo problemă să o preia și să o dea în administrare Prefecturii Brăila, care să demareze procedurile pentru reabilitarea acesteia.

”Am solicitat Companiei Naționale pentru Investiții să ne finanțeze reabilitarea clădirii pașapoartelor și permiselor. Clădirea de pe Calea Galați, aceea a Serviciilor publice comunicare. Am primit ok-ul și suntem astăzi la faza de elaborare a temei de proiectare, de obținere a certificatului de urbanism și mergem mai departe. Și tot ieri (15 iunie), pentru că noi avem la Brăila un patrimoniu pe care totdeauna am considerat că trebuie să îl protejăm și să facem fiecare dintre noi ce putem. Vreau să vă anunț că am demarat procedura pentru preluarea de la Ministerul de Finanțe, la Ministerul Afacerilor Interne, în administrarea Prefecturii Brăila, a clădirii din Centrul Vechi, din Piața Traian. Dacă mai țineți minte, fosta clădire a Finanțelor Publice din Centru, colț cu Strada Brașoveni. Vrem să o luăm la Prefectură și de asemenea să depunem un proiect, care de principiu este finanțabil - am discutat cu cei de la CNI -, pentru reabilitarea acelei clădiri. Este o clădire monument, este o clădire istorică și mi se pare păcat să nu avem în vedere. Astăzi stă în administrarea Finanțelor, care nu au nevoie de ea, este evident, așa că stă în paragină. Am fost ieri acolo, este foarte frumoasă, dar din păcate arată groaznic. Am și fotografii”, a declarat Boboc.

Printre motivele invocate de prefectul Brăilei privind acest deziderat, s-au numărat faptul că există posibilitatea ca o clădire monument istoric, care se află în paragină, să fie reabilitată, dar și că pe viitor ar putea fi un sediu foarte bun pentru Prefectură. Mai mult, Boboc a punctat că nu i se pare potrivit ca reprezentantul Guvernului în teritoriu să își desfășoare activitatea în biroul fostului prim-secretar PCR.

”După cum știți, Palatul Administrativ va intra în reabilitare și din câte am înțeles eu, e vorba despre un proiect care totalizează mai bine de 90 de luni de zile. Deci va dura destul de mult. Spațiile administrative nu sunt deloc suficiente în Brăila.  Și va trebui, toți cei din această clădire să se mute, să își caute diverse locuri, unii poate cu chirie. Habar nu am. Oricum nu este un proces care să fie de scurtă durată și este bine întotdeauna să îți iei niște măsuri. Cred că Instituția Prefectului poate funcționa într-o clădire monument istoric a Brăilei. Și vă mai spun ceva: la 30 de ani de la Revoluție, poate este chiar potrivit ca biroul prefectului să nu mai fie în cel al fostului președinte... sau prim-secretarului PCR. Nu am prins foarte mult perioada aceea, eram mult prea tânăr și nu mai știu exact cum se chema. Putem face două lucruri deodată. Rezolvăm și asta, punem în valoare o clădire care acum stă să cadă și în același timp, putem să asigurăm și către Prefectură. Și aici mă refer și la relația cu publicul. În această perioadă a fost extrem de greu de gestionat, cu «șapte» căi de acces. O cale de acces aparține Consiliului Județean, alta Primăriei. În fine, sunt niște chestiuni care țin și de funcționare. Dar în mod special și de relația cu publicul, care va reveni la normal, nu va fi așa mereu. Este un proiect care nu se va finaliza într-o lună, într-un an. Dar este unul care merită început. Cred că Instituția Prefectului Județului Brăila, a unui județ cu atâta arhitectură nepusă în valoare, merită să se afle într-o astfel de clădire. Uitați-vă la clădirea Prefecturii din Județul Galați!”, a afirmat Boboc.

După vizita la fața locului, prefectul a apreciat că în prezent instituția nu poate funcționa acolo, însă a subliniat că se așteaptă ca reabilitarea Palatului Administrativ să dureze foarte mult, astfel că până când lucrările vor ajunge în sectorul Prefecturii, instituția să fie destul de avansată cu acest plan de schimbare de sediu și să aibă o alternativă foarte bună la îndemână.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro