Mergi la conţinutul principal

Sedii pentru partide. Să fie mulţumită toată lumea

• consilierii municipali au aprobat, recent, prelungirea chiriilor pentru  sediile a patru partide • este vorba de PMP, ALDE, PND şi PDS Brăila, care îşi vor menţine locaţiile până la finale anului • o situaţie ceva mai aparte se regăseşte însă la popularii brăileni

 

Patru partide din Brăila pot respira uşurate în privinţa menţinerii sediului în care funcţionează, cel puţin până la finalul anului. Este vorba despre filialele brăilene ale Alianţei Liberalilor şi Democraţilor Europeni (ALDE), Partidului Mişcarea Populară (PMP), Partidului Naţional Democrat (PND) şi Partidului Dreptăţii Sociale (PDS), în cazul cărora membrii CLM Brăila au decis prelungirea chiriilor, în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare.

O situaţie aparte se regăseşte totuşi în tabăra popularilor brăileni, care au solicitat Primăriei să le aprobe păstrarea în continuare a celui de-al doilea sediu, în contextul în care cel principal (sediul ex-UNPR) este destul de nesigur, dat fiind faptul că încă nu s-a clarificat situaţia privind fuziunea cu unioniştii.

Astfel, pe lângă sediul care funcţionează pe strada Mihai Eminescu la nr. 39, PMP-iştii au primit acordul să activeze şi în clădirea de la nr. 33, de pe aceeaşi stradă.  Sediul în cauză se află la parterul imobilului şi potrivit proiectului de hotărâre este compus din 3 încăperi cu o suprafaţă utilă 85,09 mp, grup sanitar în suprafaţă utilă de 2,97 mp şi subsol cu o suprafaţă utilă de 39,73 mp.

Contactată telefonic de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”, Marioara Nistor, preşedintele PMP Brăila, a afirmat că a solicitat păstrarea celui de-al doilea sediu al partidului în special ca o măsură de siguranţă.

“Nu s-a terminat fuziunea PMP - UNPR. Încă suntem în proces. Se tot contestă. Sunt termene peste termene. Am vrut să ne asigurăm că rămânem cu sediu. Dacă fuziunea nu se va încheia, în cele din urmă UNPR-ul va avea un sediu şi PMP-ul alt sediu. Dar nu cred că nu se va întâmpla fuziunea în cele din urmă. Sediul unde a funcţionat UNPR-ul la Brăila ne-a fost dat în chirie pe 3 ani, deci deocamdată nu sunt probleme. Însă, începând de anul trecut nu s-au mai dat sediile decât pentru un an, aşa că a trebuit să facem solicitare pentru celălalt”, a declarat Nistor.

Sursa citată a ţinut totuşi să puncteze că a investit foarte mult în clădirea în care funcţiona înainte sediul UNPR, că este cu chiria la zi, astfel că i se pare normal ca PMP Brăila să poată activa şi acolo.

 

ALDE vrea să subînchirieze

Şi în cazul ALDE Brăila, consilierii municipali au aprobat prelungirea contractului de închiriere pentru spaţiul de la etajul clădirii de pe str. Mihai Eminescu, nr. 46 (fostul sediu PNL Brăila). Contractul a fost prelungit până la data de 31 decembrie 2017.

Imobilul respectiv a fost oferit spre închiriere către ALDE pentru prima oară printr-o hotărâre CLM din luna aprilie 2016. În ianuarie 2017, conducerea ALDE a trimis o adresă către Primărie pentru a solicita prelungirea contractului. Sediul folosit de ALDE Brăila este compus din 7 încăperi cu o suprafaţă utilă de 134,44 mp şi dependinţe (culoar de trecere, grupuri sanitare, casa scării parter, debara) cu o suprafaţă utilă de 39,73 mp. Interesant este că, potrivit adresei transmise Primăriei de către copreşedintele ALDE Brăila, Daniela Rădulescu, pe lângă prelungirea chiriei, aceasta a solicitat şi aprobarea subînchirierii spaţiului respectiv, făcând menţiunea că cererea face referire la o clauză din contractul cu municipalitatea.

Tot cu această ocazie, membrii CLM au aprobat şi prelungirea chiriei pentru partidul condus la Brăila de consilierul judeţean Simona Drăghincescu. Astfel, PND a primit aprobare să utilizeze până pe 31 decembrie 2017 spaţiul situat pe Bulevardul Dorobanţilor, nr. 1, Bl. 20 B, la parter. Locaţia este compusă din 3 încăperi cu o suprafaţă utilă de 67,80 mp şi dependinţe (grup sanitar, debara, hol) cu o suprafaţă utilă de 9,58 mp.

Până la finele lui 2017 a fost prelungită chiria şi pentru sediul PDS Brăila. Este vorba despre spaţiul de pe str. Ana Aslan, nr. 42, parter. Mai exact, o încăpere cu o suprafaţă utilă de 100,92 mp şi grup sanitar în suprafaţă utilă de 3,50 mp. De punctat că PDS Brăila a solicitat prelungirea termenului de închiriere pe o perioadă de 4 ani, însă Primăria s-a limitat doar la un an.

Cele patru proiecte au fost aprobate cu unanimitate de voturi.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro