Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sectia Pediatrie a Spitalului Judetean este tinuta sub cheie

Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Braila este tinuta, mai nou, sub cheie. Dupa ce, din data de 24 ianuarie, in intreg spitalul s-au restrictionat vizitele, din cauza avalansei de cazuri de viroze respiratorii, mai nou, la sectia Pediatrie, acestea sint total interzise, iar intrarea este inchisa cu cheia. Un afis postat pe geam avertizeaza eventualii vizitatori ca intrarea in sectie este total interzisa, iar daca acesta nu este de ajuns, orice persoana straina care ar incerca totusi sa patrunda este tinuta in friu de usa inchisa. Personalul de la Pediatrie, dar si unele dintre mamicile internate acolo poarta bonete sterile si masti sanitare, iar intrarea persoanelor straine nu mai e permisa nici macar pe holul de la etajul respectiv, tocmai pentru a proteja cit mai bine micutii. Daca, in cazuri speciale, cineva strain trebuie sa patrunda acolo, acesta este "dotat" obligatoriu cu masca sanitara si halat.
Purtatorul de cuvint al spitalului, dr. Horia Dragoi, ne-a informat ca masurile restrictive au fost luate, in prima etapa, doar pe linia limitarii numarului de vizitatori, nemaifiind permis ca bolnavii sa primeasca cite sase-sapte rude, cum se obisnuia inainte. Dat fiind insa ca situatia nu s-a schimbat in bine, iar numarul imbolnavirilor a continuat sa fie foarte mare, conducerea spitalului a decis masuri si mai severe, astfel ca a fost restrictionata pina si parcarea autoturismelor in fata spitalului, aceasta nemaifiind permisa decit
masinilor medicilor. In rest, la intrarea in parcarea din fata spitalului au fost instalate jaloane, iar un agent de paza indruma vizitatorii si bolnavii sa-si lase autoturismele in zonele vecine, pentru a nu bloca circulatia.
Pe de alta parte, au fost luate masuri speciale si in cazul sectiei Pediatrie, unde, in ultima saptamina, s-au internat, in medie, 30 de micuti, zilnic. Dupa cum ne-a informat dr. Virgil Costea, seful sectiei, acum, rudele micutilor nu mai au acces pe holul de la etajul 5, unde se afla amplasata Pediatria, iar usa este inchisa cu cheia, pentru a elimina orice risc. Orice mamica sau asistenta care intra sau iese trebuie sa astepte sa i deschida usa, insa nimeni nu protesteaza, lumea fiind constienta ca totul se face pentru binele copiilor.
"Conducerea spitalului a decis sa se renunte la vizitele facute de rude, fiindca se adunau aici, pe hol, cite 15-20 de persoane, care constituiau un posibil focar de infectie pentru micutii internati. Acum, vizitatorii nu mai pot intra decit pina in holul de la parter, iar daca vor sa ia legatura cu mamicile internate, o pot face telefonic. Pot sa va spun ca, in ultima saptamina, au fost internati in sectia noastra cam 30 de copii, zilnic, ceea ce este un numar foarte mare, comparativ cu situatia obisnuita, din aceasta perioada a anului. Si mai grea a fost insa situatia la sfirsit de saptamina, cind medicii de familie nu lucreaza, iar specialistii nostri au avut aproape 300 de consultatii, numai pe cazuri de acest gen", ne-a declarat doctorul Costea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii