De la 1 ianuarie 2007 s-a lansat un nou program educational "Invatare pe tot parcursul vietii", care se va derula in perioada 2007 - 2013. De aceasta data, accentul se va pune pe valorizarea experientelor acumulate de cadrele didactice, a spus Corina Grigore. Participa 27 de state membre ale UE, insa vor putea intra in program si state care nu au acest statut. Se vor realiza proiecte centralizate - unde deciziile sint luate la nivelul Comisiei Europene, si proiecte descentralizate - pentru care deciziile se iau de catre Agentia Nationala, a mai spus Corina Grigore.
In continuare au fost prezentate componentele programului "Educatie si formare pe tot parcursul vietii", structura acestuia, obiectivele si oportunitatile oferite de programul sectorial Comenius, accentuindu-se noutatile. Termenul limita pentru actiunile din cadrul programului sectorial Comenius a fost 30 martie, cu exceptia mobilitatilor individuale, unde termenul limita este de 31 mai, pentru stagiile de formare continua din perioada 1 octombrie 2007 - 31 ianuarie 2008. Termenul limita pentru stagiile care se desfasoara in perioada 1 februarie - 31 martie 2008, este de 31 octombrie.
Expertul Corina Grigore a mai prezentat dosarul de candidatura, cerintele si criteriile de evaluare. In urma acestei formari, profesorii vor redacta o schita de proiect sau un proiect in nume propriu, in functie de nevoile de formare ale fiecaruia. Astazi se va lucra pe ateliere, iar la final se va realiza o evaluare a proiectelor si se vor trage concluziile formarii. Participarea la aceste cursuri internationale de formare continua va fi recunoscuta de Ministerul Educatiei prin acordarea unui numar de credite de catre Consiliul National pentru Formarea Personalului din Invatamintul Preuniversitar.