Mergi la conţinutul principal

Secretele Proiectelor Comenius dezvaluite la Casa Corpului Didactic

La Casa Corpului Didactic s-a desfasurat, ieri, o activitate de formare a profesorilor de limba franceza privind noile tehnici de realizare a proiectelor Comenius cistigatoare. Prezentarea a fost realizata de Corina Grigore, expert in cadrul Agentiei Nationale pentru Pregatirea Cadrelor Didactice pentru Educatie si Formare. "Am dorit sa informam profesorii asupra programelor educationale care se desfasoara in Romania si sa le trezim interesul pentru a accesa aceste fonduri in proiecte institutionale sau in proiecte de mobilitate individuala. Rezultatul va fi imbogatirea experientei profesorilor, cunoasterea altor sisteme educationale si realizarea de schimburi institutionale cu institutii europene. Nu credem ca la Braila nu exista activitati in cadrul programelor de cooperare, dar consideram ca potentialul este mult mai mare", a explicat expertul Corina Grigore.
De la 1 ianuarie 2007 s-a lansat un nou program educational "Invatare pe tot parcursul vietii", care se va derula in perioada 2007 - 2013. De aceasta data, accentul se va pune pe valorizarea experientelor acumulate de cadrele didactice, a spus Corina Grigore. Participa 27 de state membre ale UE, insa vor putea intra in program si state care nu au acest statut. Se vor realiza proiecte centralizate - unde deciziile sint luate la nivelul Comisiei Europene, si proiecte descentralizate - pentru care deciziile se iau de catre Agentia Nationala, a mai spus Corina Grigore.
In continuare au fost prezentate componentele programului "Educatie si formare pe tot parcursul vietii", structura acestuia, obiectivele si oportunitatile oferite de programul sectorial Comenius, accentuindu-se noutatile. Termenul limita pentru actiunile din cadrul programului sectorial Comenius a fost 30 martie, cu exceptia mobilitatilor individuale, unde termenul limita este de 31 mai, pentru stagiile de formare continua din perioada 1 octombrie 2007 - 31 ianuarie 2008. Termenul limita pentru stagiile care se desfasoara in perioada 1 februarie - 31 martie 2008, este de 31 octombrie.
Expertul Corina Grigore a mai prezentat dosarul de candidatura, cerintele si criteriile de evaluare. In urma acestei formari, profesorii vor redacta o schita de proiect sau un proiect in nume propriu, in functie de nevoile de formare ale fiecaruia. Astazi se va lucra pe ateliere, iar la final se va realiza o evaluare a proiectelor si se vor trage concluziile formarii. Participarea la aceste cursuri internationale de formare continua va fi recunoscuta de Ministerul Educatiei prin acordarea unui numar de credite de catre Consiliul National pentru Formarea Personalului din Invatamintul Preuniversitar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro