Un machiaj reuşit este acela care maschează în primul rând imperfecţiunile pielii, astfel încât look-ul tău să fie unul proaspăt. De foarte multe ori ne uităm însă în oglindă şi ni se întâmplă să nu fim deloc mulţumite de rezultat. Nu prea ne dăm seama unde am greşit, ne demachiem şi o luăm de la capăt. Din nou rezultatul nu este chiar unul fericit.
Află care sunt secretele bazei de machiaj:
Pregătirea prealabilă a pielii
Tenul obosit şi tern are nevoie de o bază de machiaj iluminatoare cu micropigmenţi care să reflecte lumina, astfel încât pielea să capete un aspect fresh. În plus, baza de machiaj asigură o mai bună rezistenţă în ceea ce priveşte machiajul. Imediat cum te-ai trezit, ai nevoie de o curăţare în profunzime a tenului, după care poţi aplica cremă de zi hidratantă cu factor de protecţie solară. Primerul se aplică peste crema de faţă, uniformizând nuanţa pielii şi, în acelaşi timp, matifiind tenul, ridurile fine.
Alegerea primerului
Alegerea primerului nu este o chestiune atât de simplă precum ar putea părea. Pe piaţă există mai multe tipuri de primere: cele care netezesc tenul, cele mixte, cele pe bază de silicon sau cele cu pigmenţi iluminatori. Fiecare are, desigur, propria sa acţiune. Cele matifiante reduc secreţia de sebum, aşadar sunt potrivite pentru tenurile grase, cele iluminatoare se utilizează de obicei în cazul machiajului de seară pentru ca tenul să arate perfect la lumina artificială şi să atragă toate privirile în mod pozitiv. Bazele de machiaj care netezesc tenul sunt cele care umplu practic ridurile sau cicatricele astfel încât aceste imperfecţiuni să nu mai poată fi observate. Există şi primere speciale pentru tenul sensibil, care îl hidratează în profunzime.
Cum aplici primerul
Indiferent de ceea ce spun specialiştii, abia după ce vei experimenta toate posibilităţile poţi decide care este cea mai bună variantă pentru tine şi tenul tău. Ajutându-te de degetul inelar, îţi poţi face pe faţă câteva puncte cât un bob de mazăre: unul pe bărbie, unul pe nas, două pe fiecare obraz şi două pe frunte. Fie poţi alege să întinzi primerul într-un mod clasic, cu buricele degetelor, fie cu un burete umed, fie cu o pensulă specială care este de mare ajutor în cazul zonelor unde este nevoie de foate multă atenţie, cum ar fi liniile care coboară dinspre gură înspre nas. În principal, primerul se aplică în sensul acelor de ceasornic pentru o acoperire corectă şi pentru a nu se omite vreo imperfecţiune.
Nuanţa potrivită
În ceea ce priveşte alegerea nuanţei potrivite, ea trebuie să se unifice cu nuanţa tenului, să nu existe diferenţe, deoarece mai apoi se va aplica şi fondul de ten şi respectiv pudra şi nu vrem să existe efectul de mască. Când îţi cumperi o bază de machiaj, nu o aplica pe încheietura mâinii, ci pe obraz şi pe linia maxilarului şi în barbă. Încearcă de fiecare dată să cauţi surse de lumină naturală. Pentru tenurile albe se potrivesc nuanţele de roz, iar tonurile de galben - pentru cele mai închise la culoare. (www.tonica.ro)