Multă muncă, pasiune şi încă mai mult suflet. Sunt secretele celui mai tânăr campion mondial la patiserie, care este invitatul de onoare al Sărbătorii gastronomiei franceze la Bucureşti. Într-un interviu pentru Digi24, Yazid Ichemrahen a prezentat şi propria variantă a unei prăjituri clasice: Foret Noire în formă de cireaşă.
Yazid Ichemrahen a devenit campion al Franţei la 19 ani, iar la numai 22 de ani a câştigat titlul mondial. La Bucureşti a prezentat prăjitura cu care a fost selectat la Salonul Mondial al Ciocolatei: un Foret Noir în formă de cireaşă, cu codiţă din vanilie şi frunzuliţă aurită.
Yazid Ichemrahen, campion mondial la patiserie: „Avem o crustă fină de ciocolată. Iată: veţi vedea şi înăuntru. Puteţi vedea un biscuit cu ciocolată. Spumă de ciocolată. Vedeţi roşu cam peste tot: e dulceaţă de cireşe, peste care am adăugat puţină lămâie.”
La o aşa capodoperă lucrează două ore. Costă 16 euro şi este cea mai vândută prăjitură creată de Yazid.
Yazid Ichemrahen, campion mondial la patiserie: „Când degustaţi o prăjitură, diferenţa dintre o prăjitură foarte bună, una bună şi o prăjitură obişnuită este sufletul, sufletul pe care îl punem în produsele noastre, sensibilitatea, iubirea.”
Yazid a împărtăşit reţetele sale de succes într-o carte, publicată recent. El spune că un cofetar ia parte la toate evenimentele importante din viaţa noastră: nuntă, botez, petreceri. Va dezvălui câteva secrete la degustările organizate cu prilejul Sărbătorii Gastronomiei franceze, între 23 şi 25 septembrie.