Mergi la conţinutul principal

Secretarul general al NATO: Angela Merkel rezistă la băutură

Cancelarul german Angela Merkel a primit aprecieri bizare din partea secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, care i-a lăudat rezistenţa la băutură, relatează Daily Mail în ediţia online. Într-un interviu acordat recent ziarului Aftenposten, din Norvegia natală, Stoltenberg a declarat că este bun prieten cu Merkel de circa şase ani de zile, după o reuniune pe care a avut-o cu cancelarul Germaniei la Copenhaga, în Danemarca, şi că au băut împreună „de multe ori".
Stoltenberg a spus că „acele nopţi lungi în Copenhaga" au contribuit la construirea unei relaţii solide de prietenie. „Se produce o afinitate, o apropiere. Ea bea vin alb, iar eu beau bere. Sunt foarte impresionat de rezistenţa ei. Ca să fie mai clar: nu se ridică prima" de la masă, a povestit Stoltenberg.
Fostul premier norvegian şi-a amintit cu afecţiune de una dintre aceste întâlniri cu Merkel, care a avut loc în 2012, în Stralsund, oraş în nordul Germaniei, situat pe ţărmul de sud al Mării Baltice. „Am petrecut o seară foarte plăcută în Stralsund", a spus el râzând.
„Şi cu (preşedintele american Barack) Obama m-am întâlnit de multe ori. Cred că cei doi (Merkel şi Obama) mi-au susţinut candidatura la (postul de) secretar general al NATO", a mai spus Stoltenberg.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro