Mergi la conţinutul principal

Seceta nu ţine cont de pandemie! ANIF Brăila, gata să livreze apă pentru irigaţii

• în tot judeţul, inclusiv în Insula Mare, există deja 180 km de canale magistrale pline cu apă pentru irigat • ANIF a încheiat contracte de livrare a apei cu 320 fermieri brăileni, pentru o suprafaţă totală de 217.000 hectare

 

Vântul care nu mai conteneşte, uscarea pământului dar şi deficitul de apă din sol precum şi temperaturile în creştere care se anunţă – toate acestea fac din irigat o prioritate de sezon pentru fermierii brăileni, mai ales că aceştia au început deja semănăturile de primăvară.
Aşa se face că sucursala brăileană a Agenţiai Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF) a început să îşi mobilizeze în forţă resursele, fiind deja pregătită să livreze apă acolo unde se primesc cereri. “În paralel cu lucrul pe cele 12 şantiere de reabilitare a sistemelor de irigaţii din judeţ, am trecut preventiv la umplerea deja cu apă a 80 km de canale principale. Concret, de miercuri noaptea se pompează apă către Terasa Viziru şi Ialomiţa-Călmăţui, staţiile de la Lacu Rezi se vor pune sub tensiune, iar pentru Terasa Brăilei , canalul dintre Gropeni şi Urleasca este plin. Aşa se va întâmpla şi sâmbătă, 28 martie, cu canalul dintre Dunăre şi Romanu. Pentru bazinele legumicole, deocamdată nu sunt cereri de apă. Şi încă o precizare: în Insula Mare a Brăilei, 100 km de canale sunt pline cu apă şi se irigă”, ne-a declarat Vasile Turcitu, directorul general al ANIF Brăila.

Acesta a mai precizat că există 23 staţii de bază şi 32 de repompare pregătite  să satisfacă necesarul de apă, iar  în ceea ce priveşte contractele încheiate cu agricultorii brăileni, ele sunt în număr de 320, pentru o suprafaţă totală de 217.000 hectare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro