Mergi la conţinutul principal

Secția Artă a Muzeului Brăilei, gazda Concursului „Iannis Xenakis”

• evenimentul a avut loc vineri, 10 mai, la sediul din Strada Ana Aslan nr. 27 al Secției Artă - Muzeul Brăilei „Carol I” • concursul a fost organizat de Liceul de Arte „Hariclea Darclee” în colaborare cu IȘJ, Primăria Municipiului și Consiliul Județean Brăila • 

 

Sediul Secției Artă a Muzeului Brăilei „Carol I”, situat în Strada Ana Aslan nr. 27, a găzduit vineri, 10 mai, alături de Filarmonica „Lyra - George Cavadia” Brăila și de alte instituții culturale, Concursul Regional de Interpretare Muzicală „Iannis Xenakis”, organizat de Liceul de Arte „Hariclea Darclée” Brăila.
Potrivit educatorului muzeal Elena Albu, din cadrul Secției Artă, în cadrul concursului regional, zeci de elevi talentați și-au transformat emoțiile în diverse compoziții muzicale interpretate la clarinet, oboi, saxofon, corn, trompetă, trombon, tubă, percuție, violă și chitară, care „au adus un plus de energie întregii clădiri, de la parter până la mansardă”.

„Emoțiile lor le-am împărțit între noi, dar am reușit să le transformăm în zâmbete în fața lucrărilor de artă care, acompaniate de sunetele a diverse instrumente muzicale, se îmbogățeau cu nenumărate sensuri. Reacțiile vizitatorilor în fața lucrărilor și faptul că ei revin a doua oară să viziteze aceleași expoziții, care parcă se aștern în interiorul nostru diferit de fiecare dată, nu doar că ne bucură, dar ne amplifică și încântarea de vă primi mereu cu mare drag”, a precizat Elena Albu, gazda manifestării culturale din weekend.

Cele trei expoziții din cadrul Compartimentului de grafică satirică a Secției Artă, situat în Strada Ana Aslan nr. 27 - „Călătorii satirice”, create de Liviu Stănilă, „Intersecții sculpturale”, realizate de Ovi Pascu și „Expresii divine”, expoziție realizată în parteneriat cu Casa de Cultură „Alexandru Giugaru” din Huși - pot fi vizitate până la începutul lunii iunie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro