Secţia de Terapie Intensivă din Spitalul Judeţean, gata până la sfârşitul anului | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Secţia de Terapie Intensivă din Spitalul Judeţean, gata până la sfârşitul anului

• asta au afirmat preşedintele CJ Francisk Chiriac şi managerul unităţii dr. Mihail Iugulescu • licitaţia pentru refacerea inelului de incendiu din cadrul secţiei ATI s-a adjudecat deja şi chiar există şi o ofertă pentru străpungerea peretelui care va face legătura cu spitalul • potrivit estimărilor celor doi, secţia ATI ar trebui să fie gata până la sfârşitul anului • în viitorul apropiat, Secţia de Chirurgie de la corpul B (Spitalul 3) se va muta în corpul A

 

Secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila va fi gata în curând. Asta a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă preşedintele Consiliului Judeţean Francisk Chiriac, lucru confirmat şi de conducerea unităţii spitaliceşti.

“S-au scos la licitaţie cele două elemente care trebuia să completeze clădirea ATI, ca să fie funcţională şi să ne putem muta în ea. Adică inelul de incendiu cu  sistemul care împiedică propagarea incendiului de la spital către ATI şi invers, ăsta era un obiectiv, şi al doilea obiectiv, realizarea unor <străpungeri>, adică conectarea clădirii ATI cu spitalul în trei puncte. Din aceste trei puncte, două sunt ca şi realizate şi era o problemă cu străpungerea din subsol. S-au făcut licitaţii pentru amândouă, lucrările vor porni în cel mai scurt timp posibil. Licitaţia pentru străpungeri este în curs de a fi adjudecată, se studiază documentele, s-a mai amânat cu o săptămână că s-au cerut nişte lămuriri suplimentare. În momentul în care vom avea câştigători şi pentru străpungeri practic vom avea ATI funcţional, zic eu, într-o perioadă de maximum două luni de zile”, a declarat managerul SJU, dr. Mihail Iugulescu.

Acesta a mai spus că s-a cumpărat deja toată aparatura necesară şi că urmează să se achiziţioneze mobilierului nemedical, astfel încât să fie totul pregătit atunci când se vor termina şi ultimele lucrări.

La rândul său, şi preşedintele CJ, Francisk Chiriac, s-a arătat optimist în privinţa termenului de finalizarea a lucrărilor de la secţia ATI. Mai mult, acesta a afirmat că există deja o ofertă depusă pentru străpungerea peretului care leagă secţia ATI de spital.

“S-au deschis ofertele, sperăm că firmele îşi vor face treaba şi să dăm drumul la secţie. Şi chiar şi cu acea spărtură avem o ofertă depusă, sperăm să o adjudecăm, să semnăm contractul şi pentru acea lucrare. Deci avem toate premisele că în scurt timp, în câteva luni, putem să inaugurăm şi secţia ATI. Vreau să reluăm totul pas cu pas, astfel încât să închidem şantierele acolo, iar cel mai mare deziderat al meu pentru anul 2017 este să avem planul de reabilitare al Spitalului Judeţean, corpul A. Dar asta nu înseamnă că vom uita şi corpul B. Începem să lucrăm foarte mult pe spital, dar vreau să avem o gândire practică, coerentă în dezvoltarea acelui spital, pentru că nu poţi să vii cu o dezvoltare a spitalului şi o reabilitare fără să ai canalizarea pusă la punct, curentul pus la punct. E ca şi cum ai face o casă fără utilităţi”, a declarat Chiriac.   

Secţia de Chirurgie se va muta din Corpul B în Corpul A

Legat de planurile de dezvoltare a Spitalului Judeţean, Chiriac a declarat că, în viitorul apropiat, corpul A va deveni nucleul de urgenţă al unităţii spitaliceşti. Mai exact, cele două secţii de chirurgie vor deveni una singură şi se vor muta din Corpul B (Spitalul 3) în corpul A. Secţiile rămase libere în Corpul B vor fi folosite pentru tratarea bolnavilor cronici.

“Noi ne-am gândit că nucleul de bază al acestui Spital Judeţean de Urgenţă este corpul A. Dar asta nu înseamnă că voi neglija tot ceea ce înseamnă investiţiile şi buna desfăşurare a activităţii şi la corpul B. Rezolvând Corpul A , cu ATI, cu sălile de operaţii, vom muta partea de chirurgie, absolut tot că aşa este normal şi corect în corpul A. Deci se va opera doar în corpul A pentru că o să avem săli moderne, va fi o singură secţie de chirurgie, după care locurile rămase în corpul B vor fi relocate către alte secţii pentru bolnavii cronici. Şi atunci vom avea tot ce înseamnă urgenţă în copul A , iar partea de cronici va fi în corpul B. Dar nu vom lăsa corpul B, vom face investiţii şi acolo”, a adăugat Chiriac.

La rândul său, managerul SJU Brăila a declarat că este nevoie de această mutare, deoarece, în caz de calamităţi naturale, pacienţii pot fi trataţi mult mai rapid dacă există două blocuri operatorii.

Iugulescu a mai afirmat că, pe măsură ce se vor finaliza lucrările la Judeţean (Bloc Operator, ATI, Cardiologie-Pediatrie), secţiile vor fi reorganizate.

“Vrem să facem la corpul A nucleul de urgenţă al chirurgiei, iar corpul B să fie destinat bolnavilor cronici. În momentul în care avem gata Blocul Operator, în întregimea lui, putem să facem lucrul ăsta, pentru că mutările astea sunt ca pe tabla de şah. Adică, întâi trebuie să fie gata Cardiologia. Pleacă Cardiologia din corpul B şi se mută în noua clădire din corpul A, când va fi finalizată. În locul Cardiologiei de la corpul B pleacă Oncologia şi eliberează un etaj. În acel etaj vom aduce Ortopedia-Traumatologia şi probabil Chirurgia Infantilă. Pleacă în aceeaşi clădire când este gata Pediatria, cele două secţii, care vor mai elibera un etaj. În acel etaj vom aduce Chirurgia Generală de la corpul B, Chirurgia Plastică şi, eventual, vom cupla acolo Chirurgia Vasculară. Deci acestea sunt în proiectul pe care îl avem noi schimbările care trebuie făcute. Din păcate, trebuie să terminăm aceste investiţii ca totul să fie posibil. Ca şi perspectivă, ca şi obiectiv de terminare a acestor investiţii, cel mai repede se vor termina cele din prima etapă din Blocul Operator Central şi noua clădire ATI. Obiectivul Cardiologie-Pediatrie va întârzia, e un orizont de timp mai îndepărtat”, a explicat managerul SJU Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro