Mergi la conţinutul principal

Secţia de kaiac canoe de la CSM Brăila a încheiat cu bine sezonul 2020

• Lorena Maria Manolică a fost selecţionată la lotul olimpic de senioare, Robert Calaver la lotul de tineret iar Vlad Olteanu la cel de juniori I • juniorii II au dat testele naţionale şi urmează să primească deciziile Federaţiei • argint la Cupa României • la naţionalele de marathon, CSM Brăila a obţinut o medalie de aur şi una argint la cadeţi, un argint la juniori I şi un bronz la seniori, obţinut de antrenorul Gheorghe Constantinov şi Marius Pîrvu

 

Secţia de kaiac canoe de la CSM Brăila a încheiat anul competiţional cu rezultate foarte bune. De altfel, pe întreg sezonul 2020, brăilenii s-au remarcat iar acest lucru i-a propulsat la loturile naţionale. Lorena Maria Manolică a fost selecţionată la lotul olimpic de senioare al României care se pregăteşte la Bascov, Robert Calaver se antrenează tot la Bascov cu lotul naţional de tineret 

iar Vlad Olteanu face parte din lotul naţional de juniori I care are cartierul general la Snagov.

În această lună, sportivii pregătiţi de antrenoarea emerită Florentina Ion şi Gheorghe Constantinov au participat la trei competiţii şi la toate s-au regăsit printre protagoniştii întrecerilor.

La Concursul Naţional Criteriul Specanţelor Olimpice, de la Bascov, care a reprezentat şi un criteriu de selecţie pentru lotul naţional de juniori II, concurenţa la băieţi a fost una mare, nu mai puţin de 45 de kaiacişti şi-au disputat întâietatea pentru a ajunge în finalele A, B şi C.

CSM Brăila a avut la start 5 sportivi. Dragoş Ivan s-a calificat în finala B iar Flavius Ştefănuţ Urse şi Matei Ion în finala C. La canoe, sportivii au fost împărţiţi în canoe stânga şi dreapta. La canoe stânga, Cristian Ghenov şi Alexandru Popescu au intrat în finala A, aceeaşi performanţă fiind realizată la canoe dreapta de Ionuţ Lungu şi Andrei Diţă. Tot la această secţiune, Nicolas Giurgea a câştigat finala B.

“Consider că sportivii noştri s-au descurcat bine în acest an. Manolică este în lotul olimpic de senioare, Calaver în lotul de tineret şi Olteanu în cel de juniori I. Acum aşteptăm ca Federaţia să-i desemneze pe cei care vor face parte din lotul de juniori II băieţi, la fete nu am avut nicio reprezentantă”, a explicat antrenoarea Florentina Ion.

La Cupa României, CSM Brăila a aliniat un singur echipaj, ceilalţi sportivi fiind menajaţi pentru Campionatul Naţional de maraton. La kaiac 2 - 1000 m Robert calaver şi Vlad Olteanu s-au clasat pe locul al doilea.

Ultima competiţie din această lună a fost Campionatul Naţional de maraton, competiţie la care clubul brăilean putea obţine medalii la toate categoriile de vârstă, din nefericire, la juniori II, echipajul format din Vlad Olteanu şi Dragoş Ivan a avut ghinion, ambarcaţiunea celor doi fiiind răsturnată, în timpul cursei de o alta rivală la podium.

La acest concurs, la cadeţi, Nicolas Giurgea a devenit campion naţional la canoe 1 – 7 km, iar Andrei Diţă şi Alexandru Diţă au cucerit medalia de argint la canoe 2 – 7 km. Robert Calaver a devenit vicecampion naţional la kaiac 1 – 14 km, juniori, iar Gheorghe Constantinov şi Marius Pîrvu au obţinut medalia de bronz la seniori, la canoe 2 – 20 km. CSM Brăila a mai obţinut un loc 4 la juniori II, în proba de kaiac 1 – 10 km prin Ionuţ Lungu şi un loc 5 la cadeţi, în proba de kaiac 2 – 7 km prin Gabriel Istrate şi Matei Ion.

“Am încheiat cu bine ultimele competiţii dar putea fi şi mai bine. În cariera mea de antrenoare nu mi s-a întâmplat ca una dintre ambarcaţiunile noastre să fie răsturnată, acum acest ghinion ne-a privat de o medalie la juniori II. Când am ajuns la Bascov, pentru cele trei competiţii a fost frig, dar noi am fost pregătiţi, dar la naţionalele de maraton a fost o vreme frumoasă şi am putut să ne îndeplinim obiectivul. Din cauza pandemiei de coronavirus a fost un an greu din care am învăţat multe lucruri. Important este că toţi sportivii noştri sunt sănătoşi”, ne-a declarat antrenoarea Florentina Ion.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro