Mergi la conţinutul principal

Secţia de judo de la CSM Brăila, 10 medalii în palmaresul din 2016

sportivii pregătiţi de Carmen Constantin au urcat pe podium şi la naţionalele de Ne Waza şi Sambo • Teodora Naidin şi Andreea Marinescu sunt triple medaliate cu bronz • CSM Brăila are un campion şi la seniori, pe moldoveanul Radu Malcic

 

Anul recent încheiat a fost unul destul de bun pentru secţia de judo a Clubului Sportiv Municipal Brăila, sportivii pregătiţi de antrenoarea Carmen Constantin fiind protagonişti ai tuturor competiţiilor la care au participat. Antrenoarea avertizează însă că fără o susţinere financiară adecvată rezultatele vor fi din ce în ce mai slabe. “Rezultatele sunt bune, însă, dacă pe viitor nu vom avea fonduri pentru competiţii amicale şi stagii comune de pregătire cu alte cluburi, aceşti copii se vor pierde. Degeaba avem sportivi talentaţi dacă nu le putem oferi condiţii optime de pregătire pentru marea performanţă”, a punctat antrenoarea Carmen Constantin

În 2016, Maria Naidin a cucerit aurul la U12, categoria 26 kg, iar la U10, în finalele de la Baia Mare, Bianca Chiriac s-a clasat pe locul al treilea, la categoria 24 kg. La Turnu Severin, în concursul sportivelor U16, Teodora Naidin s-a clasat pe locul al treilea la categoria 48 kg, brăileanca reuşind apoi, aceeaşi performanţă şi la categoria ei de vârstă, U15. Tot la U15, Andreea Marinescu a ocupat treapta a treia a podiumului de premiere, la categoria 36 kg.

Dacă la individual Naidin şi Marinescu au cucerit bronzul, pe echipe, ca titulare, cele două sportive pregătite de antrenoarea Carmen Constantin au reuşit să devină campioane naţionale.

La Campionatul Naţional de judo pentru U14 Andreea Marinescu a obţinut o medalie de bronz la individual, categoria 36 kg şi una de aur cu echipa. În luna noiembrie, la Campionatul Naţional de Sambo care a avut loc la Constanţa, sportivul din Republica Moldova care concurează pentru CSM Brăila, Radu Malcic a cucerit titlul naţional la categoria plus 100 kg.

 

Două medalii de bronz la Ne Waza

La sfârşitul lunii septembrie, la Drobeta Turnu Severin au avut loc naţionalele de Ne Waza, competiţie la care două sportive de la CSM Brăila au urcat pe podium. Teodora Naidin la U16 şi Andreea Marinescu, la U15, au avut evoluţii bune şi au obţinut medaliile de bronz.

 

Pe podium la cadeţi şi la Concursul Naţional de judo pentru juniori mici

La ultimul concurs de judo din 2016, Campionatul Naţional de Cadeţi, CSM Brăila a mai bifat trei medalii de bronz, beneficiari fiind Cătălin Varvaruc la categoria 66 kg, Cătălina Varvaruc la categoria 56 kg şi Teodora Naidin la categoria 51 kg. Concomitent s-a desfăşurat Concursul Naţional pentru juniori mici, secţiune la care Teodora Naidin la categoria 51 kg, Andreea Marinescu, la categoria 40 kg şi Paul Scurtu la categoria 42 kg, s-au clasat pe primul loc.

 

Secţia de judo a început pregătirile pentru sezonul competiţional 2017

Pentru că la jumătatea lunii februarie vor avea loc naţionalele de judo pentru U18, sportivii brăileni au demarat pregătirile încă de pe 3 ianuarie. Iar primii care vor intra în focul examenelor oficiale vor fi Cătălina Varvaruc şi Teodora Naidin. “Toţi sportivii secţiei de judo şi-au reluat pregătirile, iar la mijlocul lui februarie participăm la prima competiţie oficială, cea rezervată sportivilor de la U18. Sper să începem cu dreptul noul sezon competiţional”, a mai spus antrenoarea Carmen Constantin.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro