Mergi la conţinutul principal

Sebastian Ghiţă se crede victimă a unei conspiraţii!

Sebastian Ghiţă, care s-a prezentat la sediul IJP conform obligaţiilor stabilite prin măsura controlului judiciar, a precizat că intenţionează să meargă la DNA pentru a da noi detalii şi lămuriri în dosarul Herţanu, dar şi pentru a face unele cereri.
„Voi merge la procurorul Onea să fac mai multe cereri. Am senzaţia că săptămâna trecută, lucrurile fiind tensionate şi agitate, s-au făcut multe lucruri de-a valma. Am citit cu răbdare documentele pe care mi le-a pus la dispoziţie, am verificat cu atenţie acuzaţiile. Din păcate, miercuri, când acuzaţiile au fost aduse, nu am avut posibilitatea să explic şi varianta mea şi ceea ce cred eu despre acele acuzaţii. Sper ca astăzi (...) să mă primească şi să îi pot da noi detalii despre subiectul Herţanu. Au apărut noi înregistrări, documente, poziţii şi supoziţii la dosar şi am găsit argumente care să îl facă să creadă că implicarea mea în chestiunea cu Herţanu nu a fost cea pe care o suspectează", a declarat Ghiţă.

Sechestru pe contul de pensii al mamei

Ghiţă a arătat că nu înţelege sensul blocării conturilor persoanelor cu care el a avut legături şi ale unor firme, punctând că aceasta pare o „răzbunare".
„Nu pricep care e sensul blocării conturilor persoanelor şi firmelor pe care eu le-am cunoscut vreodată în viaţa mea. (...) Astăzi, să sechestrezi conturile unei firme fără un minim de dovezi este un abuz. (...) Îmi e în primul rând ruşine de oamenii aceia (...). Să pui sechestru pe contul de pensii al mamei, pe un coafor, pe nişte firme cu care nu am legătură pare un fel de răzbunare. (...) Tot ce s-a întâmplat săptămâna trecută pare un fel de răzbunare", a spus deputatul. Totodată, Ghiţă a făcut referire la acuzaţiile de mituire a electoratului din Republica Moldova, arătând că nu există dovezi care să le probeze.

Extindere urmărire penală

Procurorii DNA Ploieşti care instrumentează dosarul Herţanu au extins, miercuri, urmărirea penală faţă de Sebastian Ghiţă, acesta fiind acuzat, pe lângă infracţiunea de sprijinire a unui grup infracţional organizat, şi de săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, în formă continuată, aminteşte agerpres.ro.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu