Mergi la conţinutul principal

Seara exceptionala de blues cu AG Weinberger

Miercuri, 17 decembrie, de la ora 19.00, in sala Mare a Teatrului "Maria Filotti" va avea loc un concert de rock, jazz si gospel sustinut de cunoscutul chitarist A. G. Weinberger, originar din Oradea, dar care s-a remarcat si in tara blues-ului, SUA, ca un interpret sincer, pasional si dinamic.
In Romania, A.G.Weinberger a fost un promotor al blues-ului inca din anii '90, fiind considerat de specialisti un punct de pornire al acestei miscari muzicale in tara noastra.
A. G. Weinberger este chitarist, vocalist, interpret la muzicuta, producator si realizator de emisiuni radio si producator de albume. Dupa 1990, i s-a oferit posibilitatea unor turnee in Germania, Elvetia, Israel, Turcia si Ungaria. In 1996, ajunge prima oara in SUA, la Memphis, apoi, in 1997, cinta in Piata Universitatii, cu ocazia vizitei presedintelui SUA, Bill Clinton. Ca urmare, primeste un mesaj de multumire semnat personal de Clinton. Anul urmator il gaseste din nou in Memphis, la Festivalul Bluestock, fiind singurul artist nonamerican acceptat sa participe la celebra manifestare. In 1998, A.G. infiinteaza Fundatia BlueSylvania. 1999 este un an plin de turnee, in care notorietatea artistului atinge cote maxime. In mai 2000, pleaca in Statele Unite. Timp de patru ani, A.G. munceste cu tenacitate in domeniul muzical in America, astfel incit sa poata demonstra ca si un chitarist din Romania poate reusi acolo unde a reusit celebrul B. B. King. La inceput, a cintat in cluburile din Chicago, dupa care s-a mutat in New York, unde a concertat in cluburi celebre. Apoi a plecat in turneu cu o cintareata de country din Nashville, cu care a colindat toata America, parcurgind aproape 30 de mii de mile. In final, s-a stabilit in Las Vegas, unde a cintat in cluburi si cazinouri si a predat lectii de chitara. In mai 2004 se muta la Lausanne, Elvetia. Primul album american semnat A.G. a fost inregistrat la inceputul anului 2005, la Nashville, Tennessee. O alta activitate muzicala de exceptie a lui A.G. Weinberger o constituie colaborarile cu diverse teatre, pentru care a scris muzica de scena:
1983, Teatrul de Stat Oradea: R. Nash, "Omul care aduce ploaia", 1985, W. Gombrowicz, ''Yvona, Principesa Burgundiei'', 1986, Teatrul de Stat Arad: D.R. Popescu, "Acesti ingeri tristi", Teatrul de Stat Oradea: "Cenusareasa", 1987 Teatrul de Stat Oradea: Ion Creanga, "Ivan Turbinca"; 1992, Allan Ginsberg, Jacques Prevert, "Blues al Tatalui Moarte", 1995, Teatrul L.S. Bulandra: Camil Petrescu, "Patul lui Procust".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro