Mergi la conţinutul principal

"Seară de folk" la Centrul de Creație

* joi, 30 iunie, de la ora 18.00, în Sala ProArte vor evolua poetul bucovinean Sorin Poclitaru, tânăra Ștefania Iacob, "una dintre cele mai bune voci ale momentului", și Viorica Mogoș, îndrăgită solistă de muzică folk din Brăila * evenimentul va fi transmis live, pe pagina de Facebook Centrul.de.Creatie.Braila

 

Consiliul Județean Brăila, Primăria Municipiului și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila (Centrul de Creație) organizează joi, 30 iunie 2022, începând cu ora 18.00, evenimentul cultural-artistic "Seară de folk", "proiect de anvergură născut din dorința de a contribui la redescoperirea și menținerea fenomenului muzicii folk în rândul iubitorilor acestui gen muzical și nu numai".

Proiectul "Seară de folk" a debutat în data de 14 aprilie a acestui an și a creat, potrivit organizatorilor, o atmosferă dificil de transpus în cuvinte, prin recitalurile de excepție ale artiștilor Tatiana & Marius Ojog, Trupa "Generații" și Grupul vocal instrumental "Trubadurii", care au transmis participanților, printr-un concert memorabil, "emoție pură, energie și bucurie". Proiectul muzical folk a continuat în data de 26 mai 2022, cu trupa "Antic" și Florin Paul Camen - artist cu un timbru vocal aparte.

De această dată, protagoniști ai evenimentului cultural artistic folk vor fi poetul bucovinean Sorin Poclitaru - unul dintre cei mai prolifici și apreciați compozitori ai folkului românesc, cu zeci de cărți de poezii la activ - tânăra Ștefania Iacob, una dintre cele mai bune voci ale momentului în ceea ce privește acest gen muzical și Viorica Mogoș, îndrăgită solistă de muzică folk din Brăila.

"Și cum scopul acestui proiect cultural ambițios este acela de a încuraja și susține evoluția ascendentă a muzicii folk, organizatorii își propun să continue lunar întâlnirile cu iubitorii acestui gen muzical, în ultima zi de joi a fiecărei luni", precizează reprezentanții Centrului de Creație Brăila.

Așa stând lucrurile, în după-amiaza zilei de joi, 30 iunie, începând cu ora 18.00, în Sala ProArte a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, va avea loc un recital special de muzică folk și poezie, un "adevărat festin al acestui gen muzical", care va fi transmis live, pe pagina de Facebook Centrul.de.Creatie.Braila.

Intrarea la recitalul de muzică folk este liberă, în limita locurilor disponibile. Rezervările se fac la numărul de telefon 0239/614710 sau direct la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, din Piața Traian nr 2.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro