* evenimentul, organizat în colaborare cu Primăria Comunei Viziru, Asociația ”Grupul de inițiativă” Viziru și Ansamblul ”Nectar”, din aceeași localitate, are loc sâmbătă, 2 octombrie, ora 17.00, în Sala ”Regele Ferdinand I și Regina Maria” * în cadrul manifestării, vor fi prezentate costume populare românești, cântece și dansuri populare, precum și obiceiuri și tradiții specifice zonei Bărăganului
Eveniment cultural de excepție, dedicat împlinirii a 140 de ani de la înființarea prin Decret Regal a Muzeului Brăilei ”Carol I”, organizat de instituția de cultură brăileană în colaborare cu Primăria Comunei Viziru, Asociația ”Grupul de Inițiativă Viziru”, Anasamblul ”Nectar”. Asemenea eveniment a mai fost organizat, deunăzi, la Muzeul Brăilei ”Carol I”, cu sprijinul Primăriei Unirea, a Primăriei Chiscani și a ansamblurilor artistice din cele două comune brăilene.
Potrivit comunicatului remis de Muzeul Brăilei ”Carol I”, ”Seara de civilizație românească” este pusă în scenă în după-amiaza zilei de sâmbătă, 2 octombrie, de la ora 17.00, la sediul central din Piața Traian, nr. 3, în somptuoasa Sală ”Regele Ferdinand I și Regina Maria” de la etaj, pavoazată cu picturi celebre și mobilier de epocă. Inedita ”Seară de civilizație românească” este organizată de muzeografii brăileni în colaborare cu Primăria Comunei Viziru și Asociația ”Grupul de inițiativă” Viziru, cu participarea artiștilor și soliștilor de la Ansamblul ”Nectar”, câștigători a nenumărate premii.
În cadrul manifestării, vor fi prezentate costume populare românești, cântece și dansuri populare, precum și obiceiuri și tradiții specifice zonei Bărăganului. Interpretează Corul ”Nectar” de la Viziru, condus de Virgil Burcuș, precum și soliștii de muzică populară din localitate: Andreea Biteanu, Oana Verginica Lupu și Evelina Ianole.
Potrivit organizatorilor, manifestarea se va desfășura ”asigurându-se respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus, cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în Ordinul Ministrului Sănătății (mască de protecție obligatorie, dezinfectarea mâinilor, distanță fizică 2 metri, dezinfectarea spațiilor)”.