Mergi la conţinutul principal

Se vor gasi destui galateni care sa-si ridice case in Vadeni

Deputatul PC de Galati, Bogdan Ciuca, este de parere ca se vor gasi destui concetateni de-ai sai interesati sa concesioneze teren in localitatea braileana Vadeni, pentru a-si ridica o casa, profitind astfel de oferta facuta recent de primaria comunei amintite. Ciuca isi motiveaza convingerea prin faptul ca a devenit deja o moda pentru oraseni sa-si faca si cite o casa, intr-o zona mai linistita. Mai mult, el considera ca, printr-o astfel de actiune, se va face un pas important pe linia reconcilierii intre Braila si Galati: "Orice subiect poate constitui un punct de plecare intr-o astfel de conciliere. La ora actuala exista o moda a celor care locuiesc in marile aglomerari urbane: chiar daca au locuinta permanenta la oras, isi fac o casa intr-o zona mai linistita. Tendinta aceasta exista nu doar la Galati si la Braila, ci peste tot in tara. Cred ca interes pentru a lua o parcela de teren exista si in ceea ce-i priveste pe braileni, si pe galateni. Noi suferim de lipsa de teren, de lipsa de locuinte, iar cind se face o oferta de genul acesta, cred ca se vor gasi persoane interesate. Asa cum sint braileni care au venit in comuna Vinatori, in judetul Galati, si si-au facut case, asa cum galateni si-au facut case in localitatile din jurul Galatiului, nu cred ca ar fi o problema sa vina si la Vadeni".
Cit priveste controversata problema a miei de ha, pe care se ridica acum cartierul Siret, Bogdan Ciuca este de parere ca legal, Primaria Vadeni este cea care are competenta administrativ-teritoriala acolo: "Eu chiar stiu ca, la un moment dat, la intilnirile acestea comune, se spunea: “Domnule, hai sa impartim zona asta. Dvs. dezvoltati ce doriti, noi dezvoltam ce obiective dorim si administram totul in comun. Asta a fost discutia de la ultima intilnire intre autoritatile brailene si galatene. Nu stiu daca Primaria Galati a predat sau nu documentele la comuna Vadeni, asa cum s-a anuntat, pentru ca exista o intreaga odisee pe acest subiect, ba s-au certat, ba s-au impacat, ba iar s-au certat - si ma refer la autoritatile din Galati si Braila. In mod evident, pe lege, la ora actuala, terenul este proprietatea Galatiului, dar se afla sub autoritatea administrativ-teritoriala a Brailei. Este ca si cum dvs. locuiti in Braila si aveti o parcela de 1.000 de metri patrati la Sinaia. Pe cale de consecinta, buletinele ar trebui sa fie eliberate de catre Vadeni. Este insa o problema care apare: intregul teren a fost viabilizat de Primaria Galati - si nu pe bani putini. Exista, din punct de vedere legal, posibilitatea ca cele doua administratii sa infiinteze aceasta aglomerare urbana dintre Galati si Braila, pe care s-o administreze impreuna, in conditiile pe care le stabilesc ele. Problemele care se ridicau de catre galateni inteleg ca se refera la faptul ca brailenii ar dori si ei sa vina alaturi in acest proiect, inclusiv pe zona de construire de case, dar nu vor sa bage bani, iar cei de la Galati zic “Noi am bagat citeva zeci de milioane de euro sa tragem apa, lumina si sa viabilizam terenul, iar daca brailenii vor beneficia de aceasta viabilizare, ar trebui sa suporte o parte din acest proiect”. Sint si aspecte legate de legalitate, dar si altele de ordin tehnic. Parerea mea este insa ca totul pleaca de la anumite orgolii pe care trebuie sa le depasim, asa cum trebuie sa depasim si tema electorala, pentru ca exista posibilitatea ca si unii si altii sa foloseasca subiectul ca si tema electorala".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu