Mergi la conţinutul principal

Se trage tare pentru finalizarea lucrărilor începute la amenajările de irigații din județul Brăila

• un șantier a fost finalizat, iar alte cinci sunt încă în lucru • investițiile se ridică la peste 62 milioane de lei și vizează reabilitarea și modernizarea unor stații și canale de irigații care deservesc mii de hectare de pe raza județului

 

Campania agricolă de toamnă este aproape de încheiere, se mai irigă pe ici-colo, iar pentru sucursala brăileană a Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) este cea mai propice perioadă să termine ori să continue investiţiile şi reabilitările cu termen de realizat în anul 2022 conform bugetului alocat. Sunt deschise, astfel, șase şantiere, costul total al lucrărilor prevăzute pentru acest an fiind de 62.316. 042 lei, cu TVA. Un proiect a fost finalizat, iar la zi se mai lucrează pe cinci şantiere destinate reabilitării infrastructurii principale de irigaţii din amenajările: Terasa Brăilei, Terasa Ialomiţa – Călmăţui, Nămoloasa – Măxineni,  BH (bazin hidrotehnic ) Călmăţui şi incinta Insulei Mari a Brăilei.

După cum ne-a declarat Mihaela Bordei, directorul ANIF Brăila,  “Respectivele lucrări au ca scop: creşterea randamentului staţiilor de pompare, prin înlocuirea  agregatelor mai vechi de 40 de ani cu altele noi, care au un  randament superior  în funcţionare și sunt mai puţin energofage; reducerea pierderilor de apă în canalele de aducţiune şi distribuţie, prin izolarea cu folie din PVC şi refacerea pereelor din beton degradate; mărirea eficienţei energetice prin înlocuirea echipamentelor hidromecanice şi electrice, cu altele noi şi moderne”.

Directorul ANIF a mai precizat anul acesta s-a terminat lucrarea  «Relocare Staţia de Pompare Plutitoare SP D1 Chiscani», de la canalul de alimentare cu apă al Termocentralei şi CUP Dunărea, în şenalul Dunării, Braţul Calia. S-a urmărit eliminarea pierderilor şi racordarea la canalele de distribuţie , printr-o conductă îngropată tip PAFSIN, având diametrul de 1.300 mm şi o valoare de 206.705 lei, fără TVA, de la bugetul de stat. Iar lucrul cel mai important este că prin respectiva lucrare se pune capăt, după ani de zile, diferendelor şi problemelor avute de fermieri pentru irigarea neîntreruptă, în zona Albina, a 6.000 de hectare.

Potrivit directorului Mihaela Bordei, se acţionează intens, pe cele cinci şantiere aflate încă în lucru, cu un număr de 123 de muncitori conduşi de trei şefi de echipă şi având în sprijin cinci excavatoare, pentru executarea pereelor din beton, confecţii metalice, precum şi  curăţarea depunerilor şi a vegetaţiei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro