Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se sfinteste Altarul Catedralei "Nasterea Domnului" din Bariera

Luni, 26 decembrie 2005, in a doua zi de Craciun, un sobor de preoti si diaconi avindu-l in frunte pe insusi PS Casian Craciun, episcopul Dunarii de Jos Galati, va oficia slujba de binecuvintare a Altarului Catedralei cu hramul "Nasterea Domnului" din Bariera Calarasilor. Evenimentul poate fi catalogat drept unul "istoric": din acest moment, slujbele religioase se pot oficia in incinta sfintului asezamint, nu in subsolul edificiului, ca pina acum. Sint invitati sa participe atit oficialitatile locale, cit si credinciosii de rind, dat fiind faptul ca biserica "Nasterea Domnului" este rodul stradaniei tuturor brailenilor, de 15 ani incoace.
Slujba de binecuvintare a Sfintului Altar va fi oficiata de PS Casian, impreuna cu preotul protopop Gheorghe Marinescu, preotul paroh Costel Vatra, alti preoti braileni, consilieri si diaconi eparhiali. La ora 8.30, se va porni in procesiune cu icoana de hram - adusa tocmai din Grecia -, dupa care fetele bisericesti vor intra in biserica, pentru a savirsi Sfinta Liturghie Arhiereasca, inchinata Nasterii Domnului Iisus Hristos.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii