Mergi la conţinutul principal

Se scot la licitaţie loturile pentru terasele estivale

Consiliul Local Municipal Brăila a aprobat, recent, scoaterea la licitaţie publică cu strigare a spaţiilor destinate teraselor estivale din această vară. Este vorba despre 18 amplasamente aprobate, la fel ca şi anul trecut, în zona Falezei Dunării, Parcului Monument şi Grădinii Publice. Trebuie precizat faptul că închirierea va avea loc odată cu data semnării contractului şi va dura până pe 15 septembrie. Preţul de pornire a licitaţiei este 1 leu/mp/zi, iar pasul minim de licitaţie este de 0,05 lei. Potrivit raportului proiectului de hotărâre, termenul de închiriere se poate prelungi pentru maxim 30 de zile, cu acordul părţilor, la cererea chiriaşului. Concret, hotărârea vizează 18 amplasamente împărţite în felul următor: 11 pe Faleza Dunării, cinci în Parcul Monument şi două în Grădina Mare. Ca dimensiuni, cea mai mică suprafaţă scoasă la licitaţie este de 20,00 mp, pe Faleză, iar cea mai mare de 70,00 mp, în Parcul Monument. De asemenea, trebuie precizat că cele două amplasamente din Grădina Mare au 60,00 mp. Tot cu această ocazie a fost adoptat şi regulamentul privind desfăşurarea activităţii teraselor sezoniere pe raza municipiului. Proiectul privind scoaterea la licitaţie a spaţiilor amintite mai sus a trecut cu un vot "împotrivă" din partea consilierului PNG Ionel Alexandru.
Reamintim că anul trecut un proiect similar a stârnit discuţii aprinse în cadrul şedinţei CLM, după ce municipalitatea a dat dovadă de protecţionism faţă de unii agenţi economici cu activitate pe Faleză şi în Grădina Mare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro