Mergi la conţinutul principal

Se reia testarea elevilor brăileni cu teste rapide de salivă

* Ministerul Educației a alocat județului nostru 153.000 teste, ce ajung pentru două săptămâni * prima testare a elevilor va fi miercuri, 26 ianuarie

 

După ce semestrul al doilea a început fără testele rapide de salivă necesare pentru depistarea infecțiilor Covid-19 în rândul elevilor, Ministerul Educației a deblocat procedura de achiziție. Astfel, săptămâna aceasta va fi reluată testarea în toate școlile din țară.

”Ministerul Educației, la solicitarea Inspectoratului General Pentru Situații de Urgență, a transmis repartizarea pe județe pentru primul lot de teste rapide pe bază de salivă (10 milioane de teste) pentru a putea fi utilizate începând de săptămâna viitoare (cea de-a doua săptămână a semestrului al II-lea)”, a anunțat pe 21 ianuarie Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

La nivelul județului Brăila au fost distribuite 153.000 teste, număr ce asigură testarea elevilor pentru următoarele două săptămâni.

”Kit-urile au fost distribuite în școli, iar marți vor ajunge la elevi. Miercuri va avea loc prima testare. Avem teste suficiente pentru patru testări”, ne-a declarat prof. Cătălin Canciu, inspectorul școlar general.

Potrivit edupedu.ro, testarea elevilor a fost blocată după doar două-trei săptămâni de la debutul campaniei pentru că nu au fost suficiente teste. Practic, dintr-un total de 70 de milioane de teste, cât s-a angajat ministerul Educației în octombrie că va cumpăra pentru elevi din toată țara, au fost achiziționate doar 10 milioane de teste rapide antigen, până în data de 14 decembrie. Au urmat blocaje în livrare din cauza firmelor câștigătoare, acuza șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Rezultatul a fost că elevii nu au mai fost testați de două ori pe săptămână în mai multe județe, iar zilele de testare s-au mutat din cauza problemelor cu aprovizionarea testelor. Semestrul al doilea a debutat fără testare, abia din această săptămână urmând să se reia procesul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro