Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se primesc cereri pentru bilete de tratament aferente anului 2007

Conducerea Casei Judetene de Pensii a anuntat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa ca pensionarii care intentioneaza sa mearga la tratament in 2007, pot depune deja cereri la sediul institutiei. Biletele sint foarte avantajoase pentru ca sint subventionate din bugetul de asigurari sociale. Astfel, virstnicii beneficiaza de masa, cazare si tratament timp de 18 zile. In 2006, costul mediu al unui bilet a fost de 9 milioane lei vechi, dar pensionarii au platit numai 50% din pensie, diferenta fiind suportata din bugetul de asigurari sociale.
Persoanele cu afectiuni digestive pot alege Slanic Moldova, Singeorz Bai, Olanesti sau Caciulata, cele cu probleme respiratorii pot merge la Tg. Ocna, Slanic Prahova, cele cu boli cardiovasculare la Vatra Dornei, Buzias, Covasna. Cea mai solicitata statiune a fost Lacu Sarat, ideala pentru brailenii cu afectiuni reumatice. Aceasta categorie de pensionari pot merge si la Mangalia, Techirghiol, Amara, Eforie Nord, Felix, Herculane. Persoanele care au afectiuni nervoase pot merge la Sinaia, Predeal sau Soveja.
Veteranii, pensionarii de invaliditate care au si plan de recuperare de la medic, persoanele persecutate din motive etnice (Legea 189/2000), cele persecutate din motive politice (Decretul lege 118/1990), pensionarii IOVR (mutilatii si vaduvele de razboi) si persoanele cu handicap de gradul I au beneficiat in fiecare an de bilete gratuite, in limita locurilor repartizate. Reamintim ca in cursul anului 2006 aproximativ 5 000 de braileni au beneficiat de bilete de tratament. Sorin Enache, directorul Casei Judetene de Pensii, a precizat ca persoanele interesate de bilete trebuie sa precizeze in continutul cererii, luna in care vor sa plece la tratament.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii