Tensiunea se menţine la nivelul Consiliul Judeţean Brăila, dar şi în tabăra PSD-istă. Prefectura a primit recent şi a început analiza informării din partea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) în privinţa grefei emise de către Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie în dosarul "Sportul", unde Stancu a fost găsit vinovat de încălcarea regimului privind conflictul de interese în materie administrativă, printr-o decizie definitivă. "A fost primit comunicatul din partea Agenţiei Naţionale de Integritate. În acest moment dosarul este trimis spre analiză", a declarat, ieri, Mircea Tudosie, directorul Cancelariei Prefecturii Brăila. Contactat telefonic pentru a vedea în ce măsură ordinul ce urmează a fi emis de către prefectul judeţului în privinţa revocării din funcţie a lui Bunea Stancu va putea fi supus atenţiei CJ Brăila la proxima întâlnire, vicepreşedintele liberal Ovidiu Nechita, a subliniat că joi va avea loc o şedinţă ordinară, prin urmare este permisă suplimentarea ordinii de zi până în ultimul moment. "Fiind vorba de o şedinţă ordinară se poate suplimenta ordinea de zi cu orice proiect, fără niciun fel de problemă", a afirmat Nechita. Până la închiderea ediţiei de ieri Prefectura Brăila nu luase încă nicio decizie.
Rizea, dezgustat că nu a fost lăsat la întâlnirea PSD de sâmbătă
Nici pe plan politic lucrurile nu par să curgă în favoarea lui Gheorghe Bunea Stancu. Potrivit unor surse din cadrul PSD Brăila, sâmbătă a avut loc o întâlnire a liderilor social democraţi, unde subiectul "fierbinte" a fost chiar demiterea lui Stancu de la vârful organizaţiei. Se pare totuşi că niciunul dintre cei aflaţi pe poziţii de conducere în interiorul PSD Brăila nu este gata să îşi asume solicitarea demisiei lui Stancu. Aceştia par să spere la un ajutor venit de la Bucureşti, care să tranşeze situaţia în plan local şi să poată organiza noi alegeri. Un astfel de scenariu se poate lesne deduce şi din declaraţia deputatului Cristian Rizea, care a afirmat că nu i-a fost permis să rămână la întâlnirea din weekend. "Am avut sâmbătă o şedinţă de Birou Permanent iar aceşti colegi, nu mi-au dat voie să rămân în calitate de invitat. Chiar dacă nu am drept de vot, totuşi sunt membru al Consiliului Naţional. A fost o situaţie hilară. Ceilalţi parlamentari au rămas iar mie mi s-a spus foarte politicos că nu pot să particip. Asta în condiţiile în care fusesem convocat telefonic de domnul Simionescu. Cred că îl vor regreta pe Stancu, în curând. La Biroul Permanent, ei asta au discutat, am aflat şi eu ulterior. Vor să propună la nivel central organizarea cât mai rapidă a unei conferinţe de alegeri. Acesta este scopul. De ce este aşa mare grabă? Urmează un an electoral şi nu suntem pregătiţi?", a afirmat Rizea.
Redactorii "Obiectiv - Vocea Brăilei" au încercat ieri să obţină o declaraţie pe acest subiect din partea prim-vicepreşedintelui PSD Brăila, Aurel Simionescu, însă primarul a avut telefonul închis toată ziua. Interesant este că tot ieri, în presa naţională au apărut zvonuri despre o "listă neagră" a premierului Victor Ponta, privind lideri importanţi care ar urma să fie scoşi din joc. Pe lângă nume sonore precum Radu Mazăre, Marian Vanghelie, Ecaterina Andronescu sau Dan Şova, apare şi cel al liderului PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Surse PSD: "Indiferent ce ar fi, trebuie să ne pregătim pentru o nouă conducere la partid, că este mai devreme sau mai târziu"
Chiar dacă prim-vicepreşedintele PSD Aurel Simionescu nu a fost de găsit, am reuşit să aflăm faptul că organizaţia social democraţilor brăileni pare tot mai fixată pe schimbarea din funcţie a actualului lider. "Noi am discutat că indiferent ce ar fi, trebuie să ne pregătim pentru o nouă conducere la partid, că este mai devreme sau mai târziu. Nu se poate să meargă la infinit cu soluţia aceasta! Statutar, preşedintele în funcţie nu poate să-şi îndeplinească atribuţiile pentru că nu are voie să participe la întâlniri publice, nu are voie să participe la manifestaţii şi nu-şi poate exercita atribuţiile şi atunci noi trebuie să stabilim ce paşi urmăm. S-a stabilit că trebuie să facem o hârtie prin care, conform statutului, la un moment dat - pe care nu îl stabilim noi, Brăila, ci Comitetul executiv de la Bucureşti - să se stabilească o dată a alegerilor pentru organizaţia judeţeană. Nemulţumirea lui Cristi Rizea a plecat de la faptul că el nefiind membru al Biroului Permanent nu a fost consultat personal în această problemă. Nu s-a trimis încă o hârtie de la Brăila spre Bucureşti", a declarat o sursă sigură din PSD Brăila. Se pare că printre cei care ar dori să candideze la funcţia de lider al organizaţiei se află: Cristian Rizea, primarul Aurel Simionescu şi deputatul Mihai Tudose.
Interesant de menţionat este şi faptul că, potrivit presei naţionale, Liviu Dragnea a invocat, recent, necesitatea unui congres PSD, afirmând că marea majoritate a liderilor PSD susţin acest lucru. În caz contrar, Dragnea a specificat că susţine cel puţin convocarea unui consiliu naţional de analiză unde să fie tranşate cele mai importante probleme.