Mergi la conţinutul principal

Se lucrează la modernizarea străzilor din Cartierul Radu Negru

• consilierii municipali şi cei judeţeni au aprobat, recent, un proiect de hotărâre privind cofinanţarea lucrărilor de modernizare a străzilor din cartierul Radu Negru • valoarea totală a investiţiei se ridică la 12.975.849 lei, însă cofinanţarea pentru anul 2019 este mult mai mică - 3.840.000 -  Municipiul şi 1.400.000 lei - Judeţul • primarul Marian Dragomir a prezentat cu această ocazie stadiul lucrărilor din Radu Negru şi alte cartiere

 

Consilierii municipali şi judeţeni au aprobat, recent, un proiect de hotărâre privind cofinanţarea pentru 2019 a modernizării străzilor din Cartierul Radu Negru. Discutăm despre mai bine de 5 milioane lei, din care grosul îi revine municipalităţii. Mai exact, din documentaţia proiectelor aflăm că valoarea totală a obiectivului de investiţii “Modernizare Străzi Cartier Radu Negru” este de 12.975.849 lei cu TVA, din care construcţie plus montaj 12.190.900 lei cu TVA, bani alocaţi din bugetul Primăriei. Ei bine, pentru anul acesta,

municipalitatea a pus “la bătaie” 3.840.000 lei cu TVA, iar Consiliul Judeţean Brăila a fost de acord să cofinanţeze venind cu o contribuţie de 1.400.000 lei cu TVA, reprezentând 26,72% din valoarea construcţiei plus montajului. Un total de 5.240.000 lei. Potrivit raportului proiectului, obiectivul de investiţii este cuprins în Programul pe anul 2019, iar proiectantul este SC ADD Global Design SRL. Construcţia în sine a fost câştigată în urma unei licitaţii de către societatea gălăţeană “Tancrad”, iar potrivit primarului Marian Dragomir pentru lucrările efectuate, până în momentul de faţă Primăria nu a plătit niciun ban.

Atât la CLM cât şi la CJ Brăila proiectul privind cofinanţarea investiţiei a fost aprobat în unanimitate, deşi la Consiliul Judeţean, PND-istul Cătălin Iordache a solicitat lămuriri în privinţa faptului că municipalitatea a solicitat ajutor foarte târziu.

“Păi aşa târziu au depus documentaţia. Până în data de 26 august documentaţia a fost analizată de comisia de specialitate. Sunt toate documentele în regulă, aşa că am propus acest proiect de hotărâre”, a fost răspunsul preşedintelui CJ Brăila Francisk Chiriac, în cadrul celei mai recente şedinţe extraordinare.

 

Stadiul lucrărilor la străzile din cartierul Radu Negru

 

Contactat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” pentru a vedea care este stadiul modernizării străzilor din Cartierul Radu Negru, primarul Marian Dragomir a afirmat că se lucrează, însă deocamdată s-a executat cam 20%. Cât despre termenul final, edilul-şef a precizat că va depinde foarte mult şi de condiţiile meteo. Chiar şi aşa Dragomir a luat punctual fiecare stradă din zonă şi a prezentat stadiul lucrărilor. Astfel: pe Strada Milcovului, s-a înlocuit bordura, s-a finalizat asfaltarea străzilor şi trotuarelor, urmând să se amenajeze spaţiile verzi. Pe strada Sebeşului s-a înlocuit bordura, asfaltat strada şi se lucrează la asfaltarea trotuarelor. Pe Chişinăului la fel, doar că urmează asfaltarea trotuarelor. Pe Aleea Radu Negru a început montajul bordurii, dar lucrările vor continua după ce se finalizează Strada Chişinăului. Pe strada Aurorei s-au finalizat bordurile şi rigolele din beton şi se lucrează la turnarea betonului la trotuare şi terasament. Pe strada Alecu Russo şi str. Gheorghe Constantinescu s-au finalizat bordurile, rigolele şi se toarnă beton la trotuare şi terasament. Pe str. Ienăchiţă Văcărescu se lucrează la borduri plus terasament, urmează să se toarne beton la trotuare. Pe str. Ion Călugăru se lucrează la borduri şi urmează să se toarne beton la trotuare. Pe strada Sebeşului se fac săpături în zona neasfaltată. “Acest tronson, pe lângă străzile la care am făcut referire, cuprinde toate străzile neasfaltate, situate de la Barieră până la ieşirea din oraş, inclusiv Călăraşi 4, Radu Negru, Viziru şi Buzăului. Dar au început lucrările de la marginea oraşului, nu din Barieră. Aceasta a fost decizia proiectantului şi noi am fost de acord. Diferenţa de bani va fi asigurată din bugetul local al Primăriei. Până în prezent, la acest proiect nu s-a plătit niciun leu. Toate lucrările au fost efectuate de constructor, iar plata urmează să se facă zilele următoare. Constructorul a înţeles amânarea plăţilor până după finalizarea documentelor Consiliului Judeţean”, a declarat Dragomir.

 

Dragomir, mulţumit de progresul lucrărilor din alte zone ale oraşului

 

Mergând pe aceeaşi idee, primarul Marian Dragomir a dorit să prezinte pe scurt şi stadiul lucrărilor din celelalte cartiere unde se lucrează în momentul de faţă în Brăila. Acesta a amintit că în Chercea se toarnă beton pentru trotuarele de pe strada Oltului. Edilul-şef a punctat că în jur de 80% din zona prinsă în contract pentru modernizare a fost finalizată în acest cartier.

“E vorba despre tronsonul situat între Baldovineşti, Focşani, Mecanizatorilor, Decebal. La cartierul Pisc, au terminat de montat bordurile pe strada Mihai Viteazul, iar astăzi se montează borduri pe Bârsei şi se pregăteşte montajul bordurilor pentru Pictor Isser. În paralel, săptămâna aceasta va veni piatră spartă şi se va intra pe zonele unde s-au montat borduri. De asemenea, pe toate celelalte străzi unde au săpat vor veni cu montajul bordurilor. După aceea la Lacu Dulce, pe data de 27 expiră contractul cu firma care nu a lucrat (n.r. - “Hidrosalt” din Bucureşti) şi se va organiza o nouă licitaţie. Va fi executată garanţia societăţii şi va fi dată în judecată fiindcă nu a lucrat. În momentul de faţă, astăzi s-a turnat asfalt pe strada care face legătura între Pietăţii şi Aleea Cutezătorilor. Se toarnă asfalt acolo, se montează bordură mică pe Pietăţii, urmând a se continua în zonele respective”, a declarat Dragomir.

În paralel, edilul-şef a subliniat că a fost asfaltată şi Aleea Policlinicii şi că echipele de la CUP Dunărea lucrează la ridicarea capacelor de canalizare la cotă pe Strada Mugurilor în cartierul Obor. “Aşteptăm să ne mai vină încă o echipă care va intra pe străzile Hepites, Ana Aslan şi Şcolilor până la Cuza. După aceea, să intre din Şoseaua Viziru pe lângă Şantierul Naval, până la PIC, în toată zona respectivă. Anul acesta s-a asfaltat în proporţie de 90% Cartierul Obor, iar pe strada Hipodrom din cartierul cu acelaşi nume, urmează ridicarea capacelor de canalizare la cotă şi al doilea strat de asfalt. Şi pe strada Pietăţii continuă lucrările, iar pe strada Policlinicii s-a turnat primul strat de asfalt, urmează acum ridicarea capacelor la cotă şi al doilea strat de asfalt. În zona Cartierului Buzăului s-a terminat de asfaltat Simion Bărnuţiu şi toate perpendicularele pe Buzăului. Dacă vom mai primi încă o echipă, vreau să o mutăm pe toate străzile perpendiculare pe Calea Galaţi”, a mai precizat primarul.

De asemenea, Dragomir a ţinut să puncteze că în cartierele unde nu s-a lucrat până în prezent, urmează ca în iarna acestui an să se realizeze proiectele, astfel încât din 2020 să înceapă execuţia şi în acele zone. Totodată, a mai adăugat că în paralel se lucrează şi la patru parcări la nivelul oraşului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro