Mergi la conţinutul principal

Se fac pași pentru rezolvarea problemei măturatului stradal în Brăila

• primarul Marian Dragomir a anunțat, luni, în cadrul unei ședințe extraordinare a CLM Brăila că în prezent Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”ECO Dunărea” Brăila mai are puțin și finalizează procedura de organizare a licitației pentru măturatul stradal • ieri, a urmat o nouă ședință de îndată, în timpul căreia consilierii locali au aprobat caietul de sarcini pentru  organizarea licitației de desemnare a unui operator care să se ocupe de acest aspect

 

Autoritățile brăilene încearcă să repună pe picioare sistemul de salubrizare după ieșirea din schemă a societății RER. Deși problema ridicării gunoiului s-a rezolvat parțial în Municipiul Brăila odată cu preluarea acestei componente de către societatea ”Polaris”, partea privind măturatul stradal încă nu a fost acoperită de o altă societate. Luni, în cadrul unei ședințe extraordinare a CLM Brăila, primarul Marian Dragomir a anunțat că s-au făcut pași și în această direcție. Mai exact, edilul-șef le-a transmis consilierilor că în prezent Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”ECO Dunărea” Brăila lucrează la procedura de organizare a licitației pentru măturatul stradal. Dragomir chiar le-a spus membrilor CLM Brăila că va mai urma o ședință de îndată cu această temă în momentul în care procedura va fi finalizată.

”Ca urmare a faptului că se lucrează acum de către colegii de la ADI «ECO Dunărea» la procedura de finalizare a licitației publice pentru procedura de măturat stradal, este posibil să convocăm chiar în cursul zilei de astăzi (n.r. – luni), cel târziu mâine sau poimâine (n.r. – marți sau miercuri), o ședință de îndată ca să aprobăm această procedură de măturat stradal pentru Municipiul Brăila și cu extindere prima oară în Stațiunea Lacu Sărat. Astfel încât asocierea tuturor primăriilor ADI «ECO Dunărea» să poată organiza această licitație publică. Și e posibil să vă convocăm cât de repede se poate”, a declarat Dragomir în ședință.

Convocarea a fost făcută chiar marți, 9 iunie, consilierii locali fiind chemați să voteze pentru aprobarea caietului de sarcini în baza căruia să fie organizată licitația pentru desemnarea noului operator în domeniul măturatului stradal din municipiu și din stațiunea Lacu Sărat. Acest pas procedural fiind îndeplinit, urmează organizarea licitației propriu-zise, aspect de care se ocupă Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”ECO Dunărea” Brăila, entitatea care reprezintă toate primăriile din județul Brăila în problematica salubrizării.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro