Mergi la conţinutul principal

Se fac investiţii în Sănătate

„Am anunţat deja un program naţional pentru arşi care vizează investiţii în patru centre de arşi la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti. Totodată, în cadrul Programului Naţional de Oncologie, avem un subprogram de oncologie pediatrică cu o alocare preliminară de circa 2% din totalul bugetului de programe şi un program pentru asistenţă medicală dedicată nou-născutului prematur unde se are în vedere modernizarea secţiilor de terapie intensivă neonatală printr-o alocare de minim 3% din bugetul total de programe. Totodată, avem ca obiectiv să continuăm iniţiativele deja începute de investiţii tip green field, deci practic de la zero, privind trei spitale regionale la Cluj, Iaşi şi Craiova pentru care sunt alocate fonduri nerambursabile, fonduri europene de 320 de milioane de euro", a afirmat Cioloş, într-o conferinţă de presă la Guvern.
Premierul a mai anunţat o alocare „sensibil consistentă şi superioară faţă de cea din 2015" în domeniul cercetării. „Aici obiectivul prioritar este să continuăm investiţiile dedicate proiectului de importanţă europeană privind laserul de la Măgurele, unde, dincolo de obiectivul nostru de a finaliza construcţia şi instalarea echipamentelor cheie prevăzute în acest proiect, avem o alocare de aproape 400 de milioane de lei fonduri nerambursabile pentru anul viitor", a explicat prim-ministrul

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro