Mergi la conţinutul principal

Se fac înscrieri pentru Corala Feminină ”Camerata” a Centrului de Creație

* înființată în anul 1997, Corala „Camerata” își va relua activitatea în cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila  

 

Corala Feminină „Camerata” își va relua activitatea artistică de la jumătatea acestei luni, informează Consiliul Județean Brăila, Primăria Municipiului și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila (Centrul de Creație) Brăila. Totodată, Centrul de Creație Brăila anunță că se mai fac înscrieri pentru includerea în „Camerata” până la data de 11 februarie, iar pe 14 februarie aceasta își va relua, efectiv, activitatea. Înscrierile se fac la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila (CJCPCT) din Piața Traian nr. 2, iar Regulamentul de desfășurare a activității Atelierelor poate fi consultat pe pagina web a instituției (http://centruldecreatiebraila.ro). Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0239/614.710.

Corala Feminină „Camerata” a fost înființată în anul 1997 la inițiativa Centrului de Creație Brăila, într-o perioadă în care activitatea culturală brăileană înregistra un declin. Bagheta dirijorală a fost încredințată profesoarei Paraschiva Moise, referent cu probleme muzicale în cadrul instituției. „Camerata” a fost și o replică a celebrului cor bărbătesc„Armonia” al Casei Municipale de Cultură. Corul „Armonia” era singurul cor activ în anii ‘90, cu manifestări publice de calitate, astfel că apariția „Cameratei” a fost una binevenită.

Reunind circa 40 de membre de vârste și categorii sociale diferite (studente, salariate, casnice, pensionare), Corala Feminină „Camerata” a acumulat, de-a lungul anilor, un repertoriu de aproximativ 70 piese, predominantă fiind miniatura corală, cu o vădită varietate tematică și structurală și cu o remarcabilă preocupare privind interpretarea expresivă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro