Se desfiinţează 37 de şcoli şi grădiniţe | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Se desfiinţează 37 de şcoli şi grădiniţe


Anul acesta, în sistem sunt 138 de şcoli cu personalitate juridică, din care 84 în mediul urban şi 54 în rural. După restructurare dispar doar două şcoli cu personalitate juridică, una fiind din urban, "Spiru Haret". Fiecare şcoală poate avea în subordine una sau mai multe şcoli sau grădiniţe, numite structuri, astfel că la nivelul judeţului se poate vorbi de aproximativ 350 de unităţi. Restructurarea va duce la dispariţia fizică a numeroase structuri şcolare, copiii din aceste unităţi vor fi transportaţi cu microbuzele la şcolile mari, cu personalitate juridică, iar profesorii îşi vor muta şi ei catedrele. Inspectorul general Viorel Botea a precizat că peste tot pe unde s-au desfiinţat şcoli s-a obţinut şi acordul comunităţii locale, astfel încât să fie toată lumea mulţumită.
În mediul rural se desfiinţează patru grădiniţe: nr. 2 Bărăganu, Berteştii de Sus, Găvani şi nr. 2 Tufeşti, şi 27 de şcoli de nivel I - IV, pentru că erau copii puţini şi s-au comasat clasele în şcolile mai mari. Aceste 27 de şcoli sunt de la: Mihail Kogălniceanu de Şuţeşti, Lacu Sărat, Odăieni, Chioibăşeşti, Vultureni, Batogu, Zamfireşti, Sătuc, Găvani, Maraloiu, Lacu Rezi, Esna, Berleşti, Târlele Filiu, Custura, Mihail Kogălniceanu de Râmnicelu, Constantineşti, Oancea, Cuza Vodă, Olăneasca, Pitulaţi, Sihleanu, Filipeşti, Făurei Sat, Silistraru, Comăneasca şi Pietroiu. În mediul rural se desfiinţează o singură şcoală cu personalitate juridică, nr. 2 Tufeşti, iar în mediul urban Şcoala nr. 3 "Spiru Haret". Se mai desfiinţează şi patru şcoli din rural de nivel I - VIII: nr. 2 Bărăganu, nr. 1 Ulmu, nr. 2 Însurăţei şi Viziru. În toate aceste situaţii motivul pentru care s-au desfiinţat unităţile şcolare a fost numărul redus de elevi. Alte trei Şcoli de Arte şi meserii se transformă la loc în şcoli cu clase I - VIII, la Jirlău, Şuţeşti şi Viziru. În rândul liceelor nu a intervenit nicio modificare. Deocamdată nu se ştie ce impact va avea această restructurare asupra posturilor profesorilor, deoarece clase sau grupe care acum se consideră că se pot face, în lipsa unui anumit număr de copii e posibil să nu se mai înfiinţeze.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro