Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Se da startul concursului national "Mesajul meu antidrog"

Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila (CPECA) va incepe sa promoveze in aceste zile, in liceele si scolile brailene, concursul "Mesajul meu antidrog" - sectiunea creatie pagina web, eseu literar, film scurt metraj, spot video, creatie muzicala si arte vizuale, proiecte ecologice si sport. Proiectul se afla la a cincea editie, este initiat de Agentia Nationala Antidrog si se desfasoara in toate judetele din tara. La nivel local, concursul este coordonat de Nicoleta Codrescu , specialistul pe probleme de educatie invatamint din cadrul CPECA si se desfasoara cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean, prin inspectorul responsabil de activitatile educative, profesorul Viorica Tanase. La aceasta editie tema propusa elevilor pentru a lansa mesaje antidrog este "Tu ce urme lasi in viata?". Concursul se va desfasura in doua etape: faza judeteana si faza nationala. Lucrarile care vor obtine locul I la nivelul judetului Braila, vor fi trimise ulterior la Agentia Nationala Antidrog Bucuresti pentru a participa la etapa nationala a competitiei.
Coordonatorul Centrului Antidrog, psiholog Elena Nechifor, ne-a declarat ca si la editiile anterioare elevii braileni s-au descurcat destul de bine, reusind sa convinga prin munca si talentul lor deosebit ca pot transmite intr-un mod diferit mesaje profunde si complexe.
"Lucrarile copiilor sint mai mult decit creatii artistice, sint de fapt atitudini in fata consumului de droguri, ce prinde in capcana sa adolescenti si tineri care nu reusesc sa faca fata unor probleme cu care se confrunta. Datorita caracteristicilor specifice virstei si a sensibilitatii, adolescentii pot traversa situatii critice. Ei trebuie sa stie ca salvarea nu se regaseste in consumul de alcool, tutun sau droguri. Ea vine din partea celor apropiati, in special din partea familiei, iar daca familia nu poate oferi suportul necesar, tinarul trebuie sa stie ca alaturi de el sint oameni care cu profesionalism si confidentialitate il pot ajuta sa depaseasca situatia dificila, fara sa apeleze la consum de tutun, alcool si droguri", a precizat Elena Nechifor.
Concursul national "Mesajul meu antidrog" se desfasoara de citiva ani la nivel local, iar una dintre realizarile importante ale elevilor braileni a fost obtinerea locului al doilea pe tara, la sectiunea film scurt metraj, realizat de o echipa de la Colegiul Economic "Ion Ghica", in urma cu doi ani.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii