Mergi la conţinutul principal

Se da liber la analize medicale

De la inceputul lunii viitoare, toata populatia Romaniei va trece prin sita controalelor medicale. Normele metodologice pentru realizarea si raportarea activitatilor din cadrul Programului national privind evaluarea starii de sanatate a populatiei au fost prezentate recent de catre conducerile CJAS si a Autoritatii de Sanatate Publica.
"Programul se deruleaza intre 1 iulie 2007 si 30 septembrie 2008 si are 5 etape de desfasurare: intre 1 iulie si 30 septembrie 2007 cuprinde persoanele neasigurate care au optat sa fie evaluate de catre medicii de familie si a caror data de nastere este cuprinsa intre 1 iulie si 30 septembrie, cit si persoanele asigurate, carora medicul de familie nu le-a efectuat examenul medical periodic, a caror data de nastere este cuprinsa in aceasta perioada. Etapa a doua, a treia si a patra - 1 ianuarie - 30 iunie 2008, include persoanele nascute in lunile respective, iar ultima etapa este intre 1 iulie-30 septembrie 2008 si cuprinde persoanele neasigurate sau care nu au fost evaluate", am aflat de la dr. Mariana Tarachiu, director al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate. Potrivit sursei citate, programul se adreseaza tuturor cetatenilor, care vor primi acasa cite 2 taloane, cu care trebuie sa se prezinte la medicul de familie: unul pentru medicul de familie si celalalt pentru unul din cele 7 laboratoare din Braila, care efectueaza examenele paraclinice. In plus, in fiecare comuna din judet unde exista cabinete medicale vor fi laboratoare autorizate in care se vor recolta probele pentru populatia din mediul rural, care va fi planificata de medicul de familie cind si cum va efectua analizele respective. "Important este ca toata lumea sa fie investigata si sa ajunga la medic, absolut toata lumea trebuie sa-si faca programare la medic, indiferent daca are sau nu domiciliul stabil la adresa la care locuieste. Pacientul trebuie sa ajunga la medic cu cele doua taloane, iar pentru persoanele netransportabile consultatia, cit si recoltarea probelor se poate face la domiciliul acestora. Acesta este un drept al asiguratilor, dar si o obligatie, pentru ca rezultatele acestui program sa fie elocvente, pentru ca, in functie de acestea, urmeaza sa se faca finantarea si sa fie alocate fondurile pentru sistemul se sanatate", a subliniat dr. Delia Rasnoveanu, director-adjunct al Autoritatii de Sanatate Publica.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu